Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđeni zbog masakra 2014.

U Iraku obješeno 36 osuđenih pripadnika IS-a, tijela im pobacali u jame

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.08.2016.
u 14:42

Pogubljeni teroristi, za koje se pretpostavlja da su svi irački građani, osuđeni su na smrt u veljači.

Iračke vlasti objesile su 35 muškaraca osuđenih za ubojstvo oko 1700 vojnih novaka u bivšoj američkoj bazi 2014. godine, javio je BBC.

Masakr u vojnoj bazi Speicheru pored Tikrita počinili su ekstremisti džihadističke Islamske države (IS) kad su zauzeli teritorij u sjevernom Iraku.

Užasnutost zbog masakra većinom šijitskih kadeta pomogla je pri mobilizaciji šijitske milicije u borbi protiv IS-a.

Ekstremisti IS-a objavili su fotografije i video dokumentaciju masakra 2014. Masovne grobnice pronađene su godinu dana poslije.

Grobovi su otkriveni kad su iračke snage ponovno osvojile to područje.

"Pogubljenje 36 osuđenika zbog zločina u Speicheru izvedeno  je jutros u zatvoru Nasirija", rekao je glasnogovornik vladina ureda u Dikaru, pokrajini kojoj je glavni grad Nasirija, za novinsku agenciju France presse.

Premijer Haider al-Abadi rekao je nakon eksplozije bombe u Bagdadu prošlog mjeseca u kojoj je ubijeno više od 300 ljudi da želi ubrzati pogubljenja osuđenih terorista.

Pogubljeni teroristi, za koje se pretpostavlja da su svi irački građani, osuđeni su na smrt u veljači.

Baza Speicher, koja je ime dobila nakon prve američke žrtve "Pustinjske oluje" u Zaljevskom ratu protiv Iraka, bila je puna iračkih vojnih novaka.

Logor se predao nakon što su ih opkolili džihadisti.

Među tisućama uhvaćenih, džihadisti su izdvojili šijite i odveli ih svezanih ruku u kamionima. Prisilili su ih da leže lica priljubljenih na zemlju te ih tako ubijali.

Tijela su im potom pobacali u prije iskopane jame.

 >>Džihadisti uče iz Islama za neznalice

Komentara 9

NE
nepenthe
15:08 21.08.2016.

kod svakog pokopa pripadnika IS-a dodati u jamu malo svinjskih iznutrica i ostali svinjski otpad,sve snimiti i srušiti im san o 72 djevice...ako su zbog vjere u vječni život spremni umrijeti treba im oduzeti nadu u njega

ST
stomugromova
14:57 21.08.2016.

Kako judeofašistički mediji nisu pisali o tom masakru iračkih šijta ?

AR
arwin
19:21 21.08.2016.

Zanimljivo je kako je vojna baza u Iraku i u kojoj borave irački vojnici imenovana po poginulom Amerikancu. Kao nema poginulog Iračana. Ne, nisu okupirani. Samo uživaju u dostavljenoj im demokraciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije