Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji:

'Vlada nema novca za prosvjetne djelatnike, a SDP-u je lani isplaćeno 34 milijuna kuna'

Željka Markić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2015.
u 11:28

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednjih šest godina, kaže Željka Markić

Udruga U ime obitelji priopćila je kako podržava štrajk prosvjetnih djelatnika kao legitimni oblik borbe za vraćanje dostojanstva nastavnicima, profesorima i znanstvenim djelatnicima.

– Većina prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje. Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednjih šest godina. HDZ-ova vlada premijerke Jadranke Kosor je još 2009. godine uvela tzv. harač, a SDP-ova vlada je kroz protekle 4 godine svog mandata nastavila iz godine u godinu smanjivati primanja prosvjetnih djelatnika – stoji u priopćenju koje potpisuje Željka Markić.

Kaže kako premijer Milanović tvrdi da ne može iz proračuna izdvojiti 227 milijuna kuna za prosvjetne djelatnike, a istodobno je vlada, samo u protekloj godini, SDP-u iz proračuna isplatila 34 milijuna kuna.
 
– Pozivamo roditelje da podupru štrajk učitelja i profesora svoje djece. Svjesni smo da je ovaj štrajk poremetio organizaciju svakodnevice naših obitelji. No, naša potpora pravu profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece – smatra Željka Markić.

>> Štrajk profesora i u utorak. Mornar stiže s novom ponudom Vlade

Komentara 13

BU
Bulaba
11:42 29.09.2015.

Ma što je bre vama, pa bre Zoka mora da plaća Frljića, Pupovca, Teršeličku, Pusića jednog i drugog, Puhovskog jednog drugog i trećeg, GONG, BONG, DONG, Iskorak, Ugurak, Odgurak, Prstugurak i ostalih 1120 gay udruga, pa onda Protagoru, Pitagoru, Majmunagoru i ostalih 5430 ateističkih udruga, a to sve bre koštaaaaaaa.

MI
mihaela15
11:55 29.09.2015.

Zoki kupuje sve za koje misli da treba kupiti: penzionere, dužnike, liječnike......a u sebi misli da učitelji uvijek glasaju za lijeve vlade pa na njih ne troši. Prevario se Zoki, grdno prevario......većina prosvjetara mu neće više dati glas.

CR
CROLINDA
11:59 29.09.2015.

najprezrenije kategorije u Hrvatskoj su branitelji svećenici i učitelji - narodu koji ne poštuje prošlost ne brine za sadašnjost i ne treba budućnost može slijediti samo kako se to po narodski ili pučki lijepo kaže Božje pripušćenje - ko tikvako tikva niz vodu otkinuta samo pluta i luta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije