Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNI SUD

U ime obitelji ponovno traži ukidanje Obiteljskog zakona

U ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/16
02.11.2015.
u 11:22

Željka Markić: Ministrica Opačić je, kao i negdašnji ministar Jovanović Kukuriku koalicije i SDP-a, pokazala da se ne zna nositi s uputama Ustavnog suda

Udruga U ime obitelji podnijela je Ustavnom sudu novi prijedlog za suspenziju Obiteljskog zakona, rekli su na današnjoj konferenciji za medije.

- Radi ponovnog pravnog nasilja po kojima je Vlada SDP-a i HNS-a bila karakteristična, jučer odnosno danas prvi radni dan je stupio novi Obiteljski zakon na snagu. Taj zakon je bitno sadržajno identičan Obiteljskom zakonu koji je suspendirao Ustavni sud i po zadnjem prijedlogu U ime obitelji. Sad je udruga U ime obitelji upravo podnijela Ustavnom sudu novi prijedlog za suspenziju Obiteljskog zakona jer opet nema slušanja struke. I dalje je preko 50 članaka Obiteljskog zakona koje U ime obitelji ukazuje protuustavnima - rekao je voditelj pravnog tima Udruge U ime obitelji Krešimir Planinić.

Željka Markić, članica upravnog odbora udruge, rekla je kako je riječ o namjernom izbjegavanju zakonske obveze.

- Ministrica Opačić je, kao i negdašnji ministar Jovanović Kukuriku koalicije i SDP-a, pokazala da se ne zna nositi s uputama Ustavnog suda. Ovdje nije riječ samo o nesposobnosti kad vam se prvi puta u hrvatskoj povijesti suspendira tako važan zakon kao što je Obiteljski koji zadire u odnose u svakog od nas, već je riječ i o namjernom izbjegavanju zakonske obveze da se izvršavaju odluke Ustavnog suda. Ministrica Opačić izbjegava odluku Ustavnog suda na način da sadržajno napravi isti Obiteljski zakon i preda ga na usvajanje u Sabor po drugi put. Time je pokazala, uz nesposobnost, i nebrigu za sve što će se morati popravljati nakon njezina mandata. Nije važno što je Obiteljski zakon loš jer će Ustavni sud odlučivati o njegovoj protuustavnosti nakon izbora. To je stav ministrice Opačić - rekla je Markić.

>> Markić: U ime obitelji nudi autentičnost i borbu za snažnu obitelj

>> Željka Markić: Korupciju ne mogu rješavati oni koji su ju stvorili

Komentara 35

Avatar zajutrak
zajutrak
12:21 02.11.2015.

Bravo Markićka, Opačićka nema pojma s pojmom, to su sve zakoni koji bi prošli u opančarskim zemljama , kao i polovica Zoranovih zakona za koje je mali Leko podizao ruke.., jad i bijeda od uređene zemlje. Markićka nije simpatična ali žena zna !

Avatar juricamesko
juricamesko
11:37 02.11.2015.

i što ćete dobiti s time što će Obiteljski zakon opet pasti na ustavnom sudu. ministrica će se od jadai bijesa opiti i završiti u bolnici zbog pada. sva sreća da joj novu bradu neće morati ugraditi jer su prvi put ugradili od titana.

DU
Deleted user
13:11 02.11.2015.

Podrška UIO koju srpsko hrvatski mediji u HR organizovano blokiraju što je ujedno i dobar znak da imaju potecijala donjeti nešto novo na politčku scenu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije