Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darja Radić:

U Hrvatsku će na ljetovanje doći više od milijun Slovenaca

bajs (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
23.06.2011.
u 19:38

Cilj nam je da zajednički nastupamo kako bismo racionalizirali troškove, ali i zato što si na dalekim tržištima nismo konkurencija, kazao je Bajs

- U vremenima kada smo pritisnuti jeftinijom konkurencijom sa istoka, hrvatski slovenski Jadran moraju učiniti više da bi privukli turiste. Naš se turizam mora profilirati kao life stile destinacija, a zajednički nastup Slovenije i Hrvatske na nekim tržištima može dati specifičan proizvod, To bi mogao biti proizvod odredišta visokog životnog stila kojem doduše teže Italija i Francuska, ali bi naš proizvod mogao imati i eko predznak - kazao je ministar turizma Damir Bajs danas u Portorožu na okruglom stolu "Destinacija Jadran - destinacija odličnosti".

To je i ovogodišnji moto tvrtke Kompas, članice Adriatice net grupacije. Povod za današnji put u Portorož našeg ministra bio je poziv na svečanost povodom 60 godina rada turističke tvrtke Kompas. Ministar Bajs se susreo i sa ministricom gospodarstva Republike Hrvatske Darjom Radić. U Portorožu, na Fakultetu za turizam, održavao se trosatni program posvećen Kompasu, turizmu i Jadranu.  

- Slovenija i Hrvatska će biti uskoro u istoj zajednici, Europskoj uniji, pa smo na istom cilju. Slovenija je bila i naša prva zemlja partner prošle godine na Danima hrvatskog turizma, jer je Hrvatska za Sloveniju po broju noćenja na drugom mjestu. Cilj nam je da zajednički nastupamo kako bismo racionalizirali troškove, ali i zato što si na dalekim tržištima nismo konkurencija - kazao je Bajs. Nakon bilateralnih razgovora, ministrica gospodarstva Slovenije Darja Radić je, na pitanje, hrvatskih novinara, kazala da će narednih tjedana pozvati Slovence da ljetuju u Hrvatskoj.

Ipak, navela je da Hrvatska nije jeftina destinacija poput Tunisa ili Maroka, ali da je naš obala blizu, a njeguje se i tradicija ljetovanja Slovenaca u Hrvatskoj. Potvrdila je da će ove godine u Hrvatsku na odmor doći preko milijun turista iz Slovenije.

Damir Bajs je naglasio suradnju Hrvatske i Slovenije i kao bitan preduvijet za dobivanje novaca iz europskih fondova za turizam. Naveo je iskustvo Slovenije koja je novcima iz Europe razvila konkurentnost u turizmu u javnom i privatnom sektoru.

Ključne riječi

Komentara 48

PJ
Ponos_je_moje_ime
20:25 23.06.2011.

Odkle sada ispade milion zlovenaca???? Ja znam da ih ima oko 850 tisuca,ostalo su bosnjaci, srbi, albanci, pa i samo minsitrica turizma geleda prema Beogradu sa tri oka !!!! P.S. Dobro nam dosli prijatelji zlovenci, ali nemijte se ponasati, kaoao cesi i slovaci, i madjari.

Avatar comparator
comparator
19:07 24.06.2011.

Došao tako slovenac Sulio na more:

AA
aabbcc
17:40 24.06.2011.

. Slovenci su domaci gosti i mnogo su pitomi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije