Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona je virusa
Povratak na članak

U Hrvatskoj je došlo do nestašice nekih lijekova: Provjerite kojih sve nema

U slučaju nestašice, HALMED na raspolaganju ima alate “koji se temelje na preraspodjeli zaliha istog ili zamjenskog lijeka s tržišta druge države članice EU-a”

Komentari 12

PV
prcko.vita
09:03 13.01.2023.

Prestanite pljuvati po naboljem najpametnijem ministru Berošu, valjda on zna koliko nama lijekova treba i kakvih nam lijekova treba da živimo dugo i sretno barem 120 godina. Zar ste već zaboravili da je mudrom odlukom ministra naručeno 5 milijuna cijepiva, znate li vi koje cifre su na tim ugovorima s fajzerom i ekipom? Naš mudri ministar je to sve nama omogućio, e sad, to što ćemo uskoro umirati od gladi, to uopće nije u nadležnosti ministarstva zdravstva, to su više zaduženi ovi iz ministarstva financija.

VL
AN
AntePortas9
09:00 13.01.2023.

Ma, iz čega će se preraspodijeliti kada tih istih lijekova nema više od pola godine, npr. u Njemačkoj. Neke lijekove (antipiretike), mogu dobiti samo obitelji sa malom djecom.

VL
AK
aktuelno
07:47 13.01.2023.

Napokon nesta dobro, sad ce umjetne, kemiske otrove da zamjene travarke sa plodovima prirode.

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
07:25 13.01.2023.

Pa hvala Bogu da Maxflu sa rokom upotrebe do 14. 01.2023. više nije u prodaji!!!

VL
GO
goran2hr
08:01 13.01.2023.

Sve bezreceptne lijekove trebalo bi prodavati (pored ljekarni) i u svim ostalim trgovinama. Nabijaju nam cijene, a kada god da sam ih kupovao - nisam dobio "savjet ljekarnika". Dapače, zbune se kada ih zapitaš GARANTIRAJU li kako će to što prodaju (npr. razni sirupi za kašalj, pastile za grlo, sprejevi za nos i sl.) - pomoći.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:35 13.01.2023.

otkad je to coldrex lijek?! svi pripravci koji sadrže paracetamol su lake droge, 'ublažavaju simptome'... sa ili bez tog 'lijeka' isto ćete proći. al kako smo postali jako osjetljivi, ne smije nas ništa boljeti ni dan-dva, odmah se preporuča uzeti 'lijek'. preporuka inače dolazi od tvornice lijekova. kao i piti puno vode, da ne 'dehidriramo'. dehidracija, ona opasna, je posebno stanje, kojem se mi nikad ni ne približimo, ali kažu 'doktori' čim osjetite suha usta, vi ste već dehidrirali, zato vidimo ekipa koja trči i u ruci drži flašu vode. motor na autu ima neku rezervu za ulje za podmazivanje i tekućinu za hlađenje, kamoli organizam. ali ok. vjerujmo 'liječnicima'.

VL
CU
Cuturas
07:48 13.01.2023.

Nema ni bijelog luka,kiselog zelja,a pomalo nestaje i špeka. Imali li kakva generička zamjena?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.