Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stroži pravilnik
Povratak na članak

U Hrvatskoj izloženost elektromagnetskom zračenju 16 posto one u Njemačkoj

Javna rasprava u EU o potencijalnim učincima izloženosti zračenju traje do 16. travnja

Komentari 2

XA
xaron
20:27 07.03.2014.

Pa zato mi imamo 16% njihove plaće.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
22:46 07.03.2014.

Jedino što je točno da je kod nas propisana manja razina zračenja ali ne i udaljenost. Što je veća udaljenost pada i jačina el.zračenja,ono se jednako mjerno rasprši u prostoru.Propisana razina zračenja vrijedi samo za jednu antenu a koliko točno zajedno zrači više njih u krugu.HAKOM daje dozvolu za uporabu radiofrekvencijskog spektra svakom tko plati. Zdrastvenoj inspekciji je bitno da u krugu oko antene od 8 m nema živog bića jer u njihovom pravilniku nije propisana udaljenost antene od bolnica ,škole vrtića kao što je to u ostalim razvijenim državama, nego su još postavljene na krovovima bolnica,direktno usmjerene u prozore stanova.Kod nas je pravi kaos nad kaosom,postavljene su antene bez građevinske dozvole,bez prostornog plana. Po pravilu,bi na jedan antenski stup trebalo biti postavljeno više operatera i pravilno raspoređene u prostoru zbog elektromagnetskog zagađenja a mnogi raznorazni  antenski stupovi  nagrđuju vizure grada. Večina antena su neispravne i opasne,loše se održavaju a na mnogima noću na vrhu ne radi ni označavajuće crveno svjetlo. Problem je opet u korupciji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.