Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI ZA TRUMPA
Povratak na članak

U gubitku tri bilijuna dolara: SAD ima najveći proračunski deficit u povijesti

Izdašni paketi pomoći zbog pandemije gurnuli su američki proračun u deficit od 3 bilijuna

Komentari 33

Avatar Gordon
Gordon
11:37 13.09.2020.

Hajde nije to nista, napadnu dvije drzave kao po obicaju, opljackaju i sve ce biti po starome.

VL
ZA
Zapadnjak
11:20 13.09.2020.

Trump je nastavio visegodisnju pa i visedesetljetnu politiku deficita (zadnji put je federalni proracun bio u suficitu kad je clinton bio predsjednik) - cinjenica je da je dug kao postotak bdp-a za trumpa rastao sporije nego za vrijeme obame, cinjenica je i da je obama imao recesiju i opcenito nize stope rasta u odnosu na trumpa... mislim da kad se usporedi drugi obamin mandat (doba rasta) s trumpovim prije koronakrize, po kriteriju javnih financija su tu negdje, mozda je trump blago bolji sto bi bila posljedica viseg rasta vise nego nekakve fiskalne discipline... a sto se tice koronakrize, svi idu u deficit, neki manje neki vise, ali to nije svojstveno samo za SAD i trumpa pa bih rekao da je kritika neutemeljena... krucijalni korak, a kojeg nitko ne spominje je odgovorno ponasanje u dobrim vremenima kako bismo se mogli zaduzivati u kriznim... na primjeru SAD-a recimo, kriza 2008 je docekana sa cca dugom od 35 posto bdp-a sto je ok, obama je reagirao manje vise ocekivanim keynesijanskim politikama, dajle potrosnjom i deficitom, kriza je prebrodena u nekom trenutku i uslijedilo je 8 ili 9 godina rasta i u tih 8 ili 9 godina rasta je napravljena pogreska neodgovornih proracuna i umjesto odgovornog ponasanja nastavilo se trositi pa je sljedeca kriza, ova koronakriza docekana s dugom od 90 posto bdp-a... ako se SAD nastavi ovako ponasati, sljedecu krizu ce imati dug od 130 posto bdp-a itd itd sve do grckog scenarija... istog se treba paziti i Hrvatska, nase brojke su slicne...

VL
Avatar Navrdeda
Navrdeda
13:12 13.09.2020.

Američki farmeri koji su snabdevali Kinu ostali bez posla zbog ruskog manevra...Sporazumi između Moskve i Pekinga o isporuci ruskih poljoprivrednih proizvoda u NR Kinu doveli su do ogromnih gubitaka za proizvođače soje, kukuruza i žita u Sjedinjenim Državama. Ovo je navedeno u članku kineskog medija Sohu. Poslednjih godina Moskva i Peking aktivno razvijaju svoje strateško partnerstvo, a snabdevanje poljoprivrednim proizvodima dodatno će ojačati veze dve susedne države. Uzimajući u obzir da Ruska Federacija svake godine planira da poveća svoje prisustvo na tržištu hrane u NR Kini, Amerikanci će brzo izgubiti svoje pozicije.

VL
VL
vlaser
18:40 13.09.2020.

novinar se PUUUNO zaribao. kad jevec rijec o americi onda i manjak treba prikazati AMERICKIM. AK je autor mislio na 3 TRILLION $ onda je trebao reci. iako ni to nije tocno. 3 BILIONA ( autorovih ) amerika gubi DNEVNO.. inace gubitak je 2.7 TRILION $

VL
SO
Sotona
10:50 13.09.2020.

U gubitku tri bilijuna dolara: SAD ima najveći proračunski deficit u povijesti. I prvi puta pandemiju koronu . Tako da je pitanje da je neko drugi bio bjelo -žuti "pogavica" umjesto njega dali bi deficit bio 6 ili 10 Biljuna dolara ! ???

VL
SO
Sotona
10:58 13.09.2020.

U gubitku tri bilijuna dolara: SAD ima najveći proračunski deficit u povijesti. Kod nas je slučaj da finih 11 miljardi EURA od turizma što nam kapne svake godine od Jadrana od kako smo slobodno samostalni skoro redovito. ( Srbija nulaula BIH skoro 1% gotovo ništa jadna Slovenija ni 8% od nas zarade ali ipak 30% veće plače u Sloveniji ! ) koliko mi imamo gubitka - zapravo zanemarivo jer eskadrila za nju stoji lova več 10 godina se štedjelo jer se znalo Hallo bez toga ne ide bez tih za Srbiju super 100% vidljivih letilica !!!!

VL
HO
homophob
21:43 13.09.2020.

Partijski skriboman na zadatku nezna razliku deficita i gubitka! Nije dovoljno mrziti po naredbi neka objasni kako se Trump moze zaduziti 6 triliona dolara pa svakom Amerikancu s prihodom manjim od 120 tisuca dolara godisnje dati 1200 dolara deparca a nezaposlenom na redovnu naknadu za nezaposlene dodatak od 600 dolara tjedno a Plenkovic ne moze preko pola godine smisliti da li se upustati u ubnovu potresom porusene metropole a htio bi u Zagreb privlaciti turiste!

VL
Avatar Navrdeda
Navrdeda
21:22 13.09.2020.

DUBOKA DRŽAVA U HAOSU – U AMERICI SE STVARAJU GRAĐANSKE MILICIJE: Vole Trampa, mrze Klintonove i pokret „BLACK LIVES MATTER“…U Sjedinjenim Državama se množe građanske milicije koje bezuslovno podržavaju Donalda Trampa i preziru pokret „Black Lives Matter“, piše „Dojče vele“. Njihovi pripadnici su već ubijali po ulicama. Ali, oni sebe smatraju dobrim patriotama. Kako piše „Dojče vele“ – „Tramp u srcu, kalašnjikov oko vrata“. Sudeći po studiji „Southern Poverty Law Centers“, u Sjedinjenim Državama je prošle godine postojala 181 takva paravojna formacija – i sve ih je više. Zajednička im je bliskost s predsednikom Trampom, odbacivanje tradicionalnih medija i sklonost oružju. Upravo u tome je njihova najveća opasnost, već dugo upozoravaju sociolozi i istoričari. Jer nekoliko sedmica pre izbora, usred nemira i protesta, oni podstiču agresiju, marširaju na protestima protiv rasizma i policijskog nasilja, pucaju u demonstrante. Neki čak upozoravaju na stanje slično građanskom ratu – ako dođe do daljeg zaoštravanja situacije. Situaciju zaoštrava i najava Donalda Trampa da neće bezuslovno prihvatiti eventualni poraz na izborima početkom novembra. Pre tri meseca, kada je osnovao paravojnu formaciju ulažući svojih 180.000 dolara, preduzetnik Piter Dijaz nije mislio na rat. On ne želi da se „Američki vuk“ naziva milicijom ili vojnom formacijom jer, kako kaže, to može da uplaši ljude. On govori o „političkom pokretu“, koji dolazi direktno iz „centra društva“.

VL
Avatar Foton
Foton
14:29 13.09.2020.

Kaze Trump, ne brinite, korona ne postoji, ne nosite maske, pijte detergente, izgleda da se malo prevario. 6 miliona zarazenih, 200 tisuca umrlih, rekordni deficiti i nezaposlenost. A ima sanse do opet bude izabran. Ameri poludili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.