Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mir mojim očima

U Gradskom muzeju Požega otvorena izložba ruskih umjetnica

ruske umjetnice (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/4
09.04.2013.
u 22:01

Na izložbi koja je danas otvorena svoje radove su izložile akademske slikarice Sanja Pribić i Daria Kljaić te nekoliko amatera umjetnika

Udruga Rusa Slavonije u suradnji s Gradskim muzejom Požega i pod pokroviteljstvom Grada Požege organizirala je izložbu ruskih umjetnica pod nazivom „Mir mojim očima“. 

Na izložbi koja je danas otvorena svoje radove su izložile akademske slikarice Sanja Pribić i Daria Kljaić te nekoliko amatera umjetnika. U uvodu otvaranja izložbe sve je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Mirjana Šperanda te ukratko predstavila umjetnice. Na potpori za realizacije izložbe zahvalila je Galina Petranović, predsjednica Udruge. Sanja Pribić, jedna od autorica, koja živi u Zagrebu, a čiji su djed i baka u Hrvatsku došli nakon Oktobarske revolucije, predstavila se crtežima i skulpturama nastalim posljednjih desetak godina. 

– Slikar nema puno što govoriti o svom radu, jer o tome govore njegova djela – rekla je Sanja Pribić zahvalivši na mogućnosti da izlaže svoje radove u gradu kojeg je posjetila još kao učenica. - Već na prvi pogled u ovim izlošcima možemo osjetiti onu toplu rusku dušu, rusku idilu i babuške – kazao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko otvarajući izložbu koja će biti otvorena do 13. travnja.

>>\'Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije