Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novska

U gaming kampu u 7 dana osnovnoškolci napravili vlastite videoigre

Gaming
Foto: Poduzetnički inkubator Pismo
1/6
14.07.2022.
u 14:24

Uz podjelu diploma organizatori kampa održali su i mini panel u kojem su opisali svoje iskustvo u radu sa djecom.

Gaming kamp u inkubatoru PISMO poweredby A1 ispunio je izgleda sva očekivanja jer je 23-oje učenika, sudionika prvog takvog sedmodnevnog kampa u Novskoj, uspjelo izraditi svoje prve video igre.

Predavači iz Hrvatske udruge proizvođača videoigara HU-IZ-VI svaki dan su 4 sata radili sa polaznicima na razvoju videoigara koje su zadnjeg dana kampa prezentirane roditeljima, a mogu se vidjeti na ovom linku https://www.youtube.com/watch?v=mAMHHD6H2ko&t=2s.

U konačnici je diplome polaznicima, u ime inkubatora PISMO, dodijelila Andreja Šeperac. Uz podjelu diploma organizatori kampa održali su i mini panel u kojem su opisali svoje iskustvo u radu sa djecom.

Foto: Poduzetnički inkubator Pismo

„Popunjenost kampa zapravo nam govori koliko smo dobro procijenili da je ovo nešto što je potrebno djeci viših razreda osnovnih škola. Htjeli smo da slobodno vrijeme provedu učeći, ali smo istovremeno mislili i na druženje i stjecanje novih prijateljstava. Sve su to uspjeli kroz zabavu.“, poručili su organizatori koji kažu da je novi termin u kolovozu već popunjen, ali i da kamp ide dalje i da su već počeli raditi na novim programima koje će ponuditi djeci i mladima.

Polaznici kampa došli su iz različitih dijelova Hrvatske, najviše ih je iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Većina ih želi upisati srednju školu i zanimanje tehničar za razvoj videoigara što im može ponuditi jedino Sisačko-moslavačka županija u svojim školama - Srednjoj školi Novska i Tehničkoj školi Sisak. Upravo je zato Sisačko-moslavačka županija sufinancirala kamp za 5 polaznika dok su za ostale roditelji u cijelosti platili boravak i smještaj u kampu.

Gameplay napravljenih igara: https://www.youtube.com/watch?v=mAMHHD6H2ko&t=2s

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije