Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katastrofa u Gvatemali

U erupciji vulkana poginulo 75 ljudi, policajci spasili djevojčicu

Gvatemala
Foto: Policija Gvatemale, Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Hina, Vecernji list
06.06.2018.
u 10:53

U erupciji je ozlijeđeno 46 osoba te evakuirano 3271. Katastrofa je na različitim razinama pogodila ukupno 1,7 milijuna Gvatemalaca

U nedjeljnoj erupciji vulkana Fuego u Gvatemali poginulo je 75 osoba, a gotovo 200 je nestalo, objavili su u srijedu dužnosnici.

Prema podacima Instituta za forenziku, 75 osoba poginulo je u toj katastrofi nakon što su otkrivena još dva tijela u utorak. Dosad su identificirane samo 23 osobe.

Sergio Cabanas, direktor nacionalne agencije za upravljanje prirodnim katastrofama, kazao je u utorak novinarima da se 192 osobe, čijim imenima i mjestom stanovanja raspolaže, smatraju nestalima od nedjelje. 

Gvatemala
1/18

U erupciji je ozlijeđeno 46 osoba te evakuirano 3271. Katastrofa je na različitim razinama pogodila ukupno 1,7 milijuna Gvatemalaca

Gvatemalska policija na Twitteru objavila je i snimku spašavanja djevojčice.

Na snimci se može vidjeti kako policajac nosi djevojčicu umotanu u ružičastu dekicu i predaje je kolegi koji je dalje nosi.

U ponedjeljak, dan nakon vulkanske erupcije, obalu Gvatemale pogodio je potres jakosti 5,2 stupnja. Epicentar je bio u Pacifiku na dubini od deset kilometara, objavio je američki geološki centar.

U potresu nije bilo žrtava.

Gvatemala
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije