Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2021. u 21:30

Nekima su i maske bile teške na licu. A sad nam preostaje da iznova brojimo bolničke krevete i respiratore

U četvrtak u našim školama završava kratki jesenski odmor, a nastava će tada, umjesto uživo, u velikoj većini škola biti nastavljena online.

Baš onako kako učenici, nastavnici i roditelji ne vole. Ne vole ni čuti riječ online, jednako kao ni riječ pandemija, i tu su negdje stali. I ostali. Iako su mogli – svi oni odrasliji od djece – učiniti znatno više u potpunoj zaštiti najmlađih, nisu učinili ništa pametno. No, glupog činjenja nije im nedostajalo pa se Hrvatska prometnula u vodeće zemlje koje u COVID-u vide teoriju zavjere, a u cjepivu sredstvo istrebljenja njih i djece koja se, doduše u drugim zemljama, već odavna cijepe, naročito ona starija od 12 godina. I normalno žive.

Nisu čipirana i nisu se povampirila, ali to ionako nama nije dovoljna garancija da se kakva neželjena nuspojava neće dogoditi mladim Hrvatima. Nisu kod nas samo političari bili epidemiolozi, zaraza je pala u ruke matematičarima, epidemiolozi su se primili politike, a mnogi roditelji i učitelji odbili su cjepivo jer je prebrzo napravljeno i sumnjiva sastava. Iako isti ti rijetko znaju sastav ibuprofena ili primjerice cjepiva DI-TE-PER, koje su svi kao učenici primili.

Čak i da ga pročitaju, većina ga u običnim kemijskim elementima ne bi znala izraziti, ali o imunologiji i virusima znaju više od stručnjaka. Zahvaljujući tom samoljubnom znanju, koje priznaje internet i teoretičare zavjere, ali ne i dugogodišnje školovanje, oni već odavna znaju da je ovo cjepivo loše. Pa su zbog takvih i cijepljeni uzalud cijepljeni.

Grafitom bi se to saželo u jednu rečenicu – “Džaba ste krečili”. A kad su brojke iznova porasle i bolnice su ponovno postale pune, premijer je odlučio, iako je o tome trebao odlučivati svaki lokalni stožer za svoju županiju skladno zaraženima, da nastava na dva dana bude online. U cijeloj zemlji.

Pritom nitko nije rekao tko će u ponedjeljak 8. studenoga vratiti djecu u škole – nacionalni ili lokalni stožer. I nitko nije rekao koliki bi u ponedjeljak trebao biti broj zaražene djece da država poništi ili produlji odluku o online nastavi. Zatvorili su škole, ali u školama nisu inzistirali na procijepljenosti sveg nastavnog i nenastavnog osoblja, nisu na procijepljenosti inzistirali jasnim i konkretnim mjerama ni u jednom segmentu društva niti su iskoristili prednosti COVID potvrda.

Štoviše, nekima su i maske bile teške na licu. A sad preostaje iznova brojiti krevete i respiratore. To je domet, kad već nema hrabrosti za strože mjere.

Ključne riječi

Komentara 11

DL
dvanaest_legija
22:27 04.11.2021.

Ovakav perverzni pamflet može napisati samo duboko poremećena osoba!

LE
Lezerni
23:35 04.11.2021.

Lana, sigurno nemaš djece kad možeš pisati ovakve gadosti, dabogda ti cijepili tvoju djecu kad ih jednog dana budeš imala! Sigurne nećeš imati ništa protiv, jer cjepiva štite i bezopasna su za djecu!

FA
fajlpz
22:08 04.11.2021.

U kojim ti zemljama živiš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije