Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fond za pomoć poplavljenima

U dobrotvornu akciju Pet+pet uplaćeno prvih 10.000 kuna

Petrinja
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
21.02.2014.
u 16:45

Grad Petrinja i Gradsko društvo Crvenog križa danas su pokrenuli humanitarno-dobrotvornu akciju „Pet + pet - pomoć poplavljenom području Petrinje i kao prvi donatori odmah uplatili po 5000 kuna, početnih 10.000 kuna novog fonda.

Od nabujalih Kupe i pritoke Petrinjčice na području Grada Petrinje stradalo je najmanje 500 kuća, a neslužbeno za sada, šteta se procjenjuje na najmanje  500.000 kuna. Za saniranje tako velike elementarne nepogode Grad Petrinja i  Gradsko društvo Crvenog križa danas su pokrenuli humanitarno-dobrotvornu akciju „Pet + pet - pomoć poplavljenom području Petrinje i kao prvi donatori odmah uplatili po 5000 kuna, početnih 10.000 kuna novog fonda. 

- U trenutku kada se naš grad suočava s najvećim poplavama u zadnjih 50 godina, odlučio sam apelirati na svu javnost i zatražiti pomoć. Veliki broj poplavljenih kuća nalazi se u ruralnom području od posebne državne skrbi, gdje je ugrožena sva imovina i poljoprivredne površine. Pozivam župane, gradonačelnike, načelnike i građane, ali i tvrtke, da svojim novčanim prilozima pomognu ljudima koji zadnji tjedan, nakon ratnih zbivanja, proživljavaju jedne od težih trenutaka u svome životu. Pokažite socijalnu osjetljivost i društveno odgovorno ponašanje- apelira gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović

Donacije u novoosnovani fond mogu se uplatiti na račun Crvenog križa Grada Petrinje, IBAN:HR4323400091110024387, s pozivom na HR02 14022014.

Po nasipima Kupe i Petrinjčice i nadalje neprekidno vatrogasci dežuraju uz pumpe koje se ne gase, a gradske službe vozilima ili čamcima ugrožena domaćinstava opskrbljuju pitkom vodom, paketima hrane i drugom pomoći, dobivenom iz Crvenog križa Petrinje i Caritasa sisačke biskupije. Allianz iz Zagreba u Petrinju je dopremio hranu, kabanice, čizme i ostale potrepštine, a Sisačko moslavačka županija dopremila prve dvije od šest obećanih velikih cisterni za pitku vodu. U gradskoj zgradi od ponedjeljka će se primati prijave za nadoknadu štete.

Komentara 1

19
1995josip
21:32 21.02.2014.

Ova sdpejka Svetlana Lazićka tek 8 mjeseci na vlasti u Petrinji i svom prijatelju sa kojim se viđa , namješta na nivou grada Petrinje koncesiju za prijevoz mrtvaca i grobarske usluge ! Još se ljuti što , netko spominje njen njen privatni život , halo drugarice ti si javna osoba i još muljaš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije