Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura

U deset godina Gradska knjižnica Karlovac izdala stotinu knjiga

knjiznica
Dominik Grgurić/Pixsell
15.11.2011.
u 11:39

Kompletom tri djela autora za djecu Igora Demetera obilježava se i deset godina od izdavanja njegova prvog romana za djecu

Nemjerljiv je doprinos Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" afirmaciji mladih pisaca – tvrdi Igor Demeter, autor za djecu koji je prije točno deset godina objavio roman “Tajna Starog grada Dubovca”.

 Prva je to knjiga za djecu koju je izdala Gradska knjižnica. U međuvremenu Demeter je izdao još dvije, a danas se ta tri romana mogu za 150 kuna kupiti u kompletu s nosačem zvuka "Glazba tužnog trubadura", jednog od likova Demetrova prvog romana. Dio je to i obilježavanja stotog naslova u izdanju Gradske knjižnice od 2000., kada se ova ustanova kontinuirano počela baviti izdavaštvom.

 – Objavljujemo djela autora koji žive ili rade u Karlovcu, autora koji su povezani s njime i onih djela koja ga tematiziraju – kaže ravnateljica Gradske knjižnice Frida Bišćan.

 Prvo je objavljena knjiga aforizama Marije Vrbetić "Radosti dokolice", a stoti je naslov "Rječnik karlovačkog urbanog plemena" Morane Rožman.

 Knjižnica ne odustaje od izdavačke djelatnosti pa je upravo iz tiska izašlo djelo publicista Danka Plevnika "Hijerarhija međuovisnosti", koje se bavi međunarodnim političkim odnosima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije