Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvati u bih
Povratak na članak

U Derventi ostala sedmina, Hrvati u porastu jedino u Žepču

Tamo gdje su Hrvati uspjeli s HVO-om očuvati svoje domove, kao što je to bio slučaj u Žepču, danas ih je čak više nego što je bilo prije rata. Drugdje se dogodio pravi pogrom

Komentari 27

DU
Deleted user
12:36 03.11.2013.

Opstali smo i za vrijeme Turaka pa ćemo i ovo preživiti.

VL
BA
barjak
11:14 03.11.2013.

I u hrvatskoj se polako mjenja etnicka slika . Upravo vlast oduzima pravo boravka hrvatskoj dijaspori - oduzimaju se osobne i vrse prisilni ( kazne 70-700€ ) ispisi boravka po konzulatima. To sto Titina vlast nije napravila u 50 godinaa ova pljackaska vlast to sada cini.

VL
Avatar savez komunista hrvatske
savez komunista hrvatske
13:50 03.11.2013.

nažalost politika franje tuđmana i gojka šuška je dovela do pada hrvatskog stanovništa u bosni i hercegovini,prije svega zbog dodijela dvojnog državljanstva ali i dvojnog prebivališta,nigdje u svijetu nitko ne može imati dva prebivališta ali to jedino mogu hrvati iz bosne i hercegovine,zbog politike franje tuđmana danas je nekoliko stotina tisuća hrvata u hrvatskoj za razliku od politike sobodana miloševića koji je uvjetovao da srbi iz bosne i hercegovine mogu biti državljani srbije isključivo ako se odreknu državljanstva bosne i hercegovine kao što to nije slučaj sa hrvatima iz bih i zbog toga nažalost danas hrvata u bih ima svega 12% srba 32 a bošnjaka 60% jedino što je pozitivno u svemu ovome je to što se natalitet u hrvatskoj spašava doseljenih hrvatima iz bih jer da danas nemamo hrvata iz bih hrvatska bi imala oko 3,7 milijuna stanovnika,.

VL
MR
MrkiMedo
15:42 03.11.2013.

Gdje je sada hrvatska Vlada da ka'e: "Hrvatska kao članica EU postavlja uvjet BiH za pristup pregovorima u članstvo EU da potpomogne povratak Hrvata u te krajeve, da im vrati njihovo vlasnistvo, da im sagradi njihove porusene domove....", dakle sve ono sto smo mi u Hrvatskoj napravili izbjeglim Srbima?

VL
TZ
TEZNO ZAKON
09:36 03.11.2013.

Bosna i Hercegovina je hrvatski teritorij i to se mora vratiti pod hrvatsku upravu !

VL
PR
ProfesorSrboljub
10:46 03.11.2013.

mada ko sto kazu da ima 54 % Bosnjaka u BiH ja licno ne verujem!

VL
MA
martinis
17:45 03.11.2013.

Demografija, demografija, demografija! Djeca, djeca, djeca - to je ključ opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini! Svaki mladi Hrvat u Bosni i Hercegovini i svaka mlada Hrvatica moraju biti svjesni svoje odgovornosti za budućnost Hrvata u BiH! Svaki mladi Hrvat mora oženiti svjesnu Hrvaticu i stvarati brojnu, jaku i zdravu hrvatsku obitelj s četvero, petero, šestero ili više djece i odgojiti ih u čvrstom hrvatskom nacionalnom duhu! Jedino tako možemo opstati!

VL
LA
Laura Anny
17:56 03.11.2013.

Sto na to kaze fotograf vecernjeg lista, bivsi dervencanin.

VL
AM
Admine mater ti jebem
18:05 03.11.2013.

Za potpunu informaciju dodajte da su granice opcine Zepce promijenjene jer sada tu pripadaju pojedina mjesta koja su prije rata pripadala opcinama zavidovici i Maglaj a u tim pripojenim mjestima su hrvati uvijek bili vecina tako da realnog povecanja nema! Za gospodina koji tvrdi da su muslimani bili vecina u zepcu : jesu ali samo u gradu a ne u cijeloj opcini!

VL
PR
ProfesorSrboljub
10:37 03.11.2013.

Znaci prakticno vise je nestalo Hrvata u federaciji nego u Republici Srpskoj!

VL
Avatar rakunic
rakunic
12:55 03.11.2013.

Ima li što Jovanović nadodati ?!?

VL
FY
Fuck you Mother Fucker
17:43 03.11.2013.

Cekaj pa prije rata je Bosnjaka bilo najvise u Zepcu, a sad Hrvata?

VL
Avatar madcap
madcap
15:51 03.11.2013.

Zbrajaju se konačni rezultati Milošević-Tuđman politike u BiH. Katastrofa, i to ljudska, moralna i nacionalna. Bitno je da su se lopovi nakesali.

VL
CI
cinbenik
10:07 03.11.2013.

Hoce HDZe sluga,reci da se Hrvati Sarajeva nisu branili,Hrvati Tuzle,Zivinica,Lukavca................Svi su se oni uspjesno obranili od agresora na BiH,a rastjerani su politikom "preslikavanja" sukoba saveznika HDZe i SDA...........Bili saveznici,malo se posvadjali,pa jope savezuju............Stvarno zasto su rastjerani Hrvati Tuzle.....koji su uspjesno i bratski ratovali i sa muslimanima protiv agresora na BiH..........Hrvati Brckog su uspjesno obranili,zajedno,veci dio opcine Brcko,pa ih tako ni Tudjman,i pored apsolutne nezainteresiranosti,nije uspio prodat...........spasila ih MZ,kao i Hrvatsku oa HDZea........

VL
Avatar krumpir salata
krumpir salata
10:36 03.11.2013.

Glasali ste za rasturanje Juge.... pa evo vam sad

VL
Avatar Jalnuški
Jalnuški
09:05 03.11.2013.

A Herceg-Bosna je, jelte, bila zločinački projekt?

VL
CI
cinbenik
09:43 03.11.2013.

Dok su Hrvati Bosne prodavani i izdavani,HDZe regija se u ratu i malo iza obogatila do te mjere da je i sada najaca Hrvatska regija i u poredjenu sa Hrvatskom,a kamoli BiH...........Sve je to necim placeno..........Nije ovo nista novo..sve su to normalni pokazatelji u koji mnogi nezele da vjeruju........Mnogima je jasan HDZe od samih osnutaka.....Nisu bezveze nazvani stranka opoasnih namjera.........Pokazatelji sa terena to i potvrdjuju.........Vukovar ima cirilicu,zakonom HDZea,a da su im to dali po dolasku mozda nebi ni bilo ovakvog Vukovara......Jasne tvrdnje mnogih neHDZeovaca i svijeta da je presednik trgovao sa Milosevicem se jasno oslikava........pa nije mogao trgovati muslimanskom teritorijom.........svaki trgovac trguje svojom robom".......Nikada vise onoliko Hrvata u BiH.......netko je odgovoran.......

VL
Avatar krumpir salata
krumpir salata
10:38 03.11.2013.

Bok Mićko.... nema nam Garavog

VL
PR
ProfesorSrboljub
10:42 03.11.2013.

A i realno da niste proterali Srbe iz Krajine,da niste naseljavali na njihova ognjista Hrvate iz BiH,danas bi vas bilo vise tamo!Da niste ulazili u nekakve federacije,da ste podrzali bracu po krstu,sad bi imali svoju Herceg Bosnu,ovako ste osudjeni na Dzamahiriju!

VL
CI
cinbenik
09:36 03.11.2013.

Potpuno ista politika se vodi i danas od "legalnih" prestavnika Hrvata u BiH........Potpisali su sve sporazume,a onda uvidjeli greske........no i dalje su na putu svetog cilja prisajedinjenja ili stvaranja treceg sa stonim gradom........Otvoreno su saradjivali sa Srbima i za vrijeme rata i poslije,a i danas u "interesu" raseljenih Hrvata..........ZNA SE koja je teritorija etnicki cista Hrvatska u BiH.........Nije to slucajno........Jasno pisac naglasava krivnju prognanih Hrvata iz Bosne,a posebno Posavine.........kao niosu se branili i borili,kao HDZe regija..........Hrvate u HDZe regiji su branile sve prof.brigade HV, i samo u HDZe regiji,a ostalim Hrvatima se iz te regije branilo i dostava hrane,a kamoli vojne logistike..........Ratovali su protiv daleko slabijeg neprijatelja,muslimana, i da nije bilo HV prof.vojske u HDZe regiji nebi bilo Hrvata..........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.