Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNA FAZA

FOTO Zanimljiv prizor uz autocestu: Gradi se ogroman logistički centar na čak 64.000 kvadrata

Zagreb: Novi Logističko-distribucijski centar
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/20
11.03.2024.
u 12:16

Logističko - distributivni centar koji se prostore na čak 64.000 m2 trebao bi biti otvoren ovog ljeta

Novi logističko - distributivni centar kojeg tvrtka Orbico gradi u Poslovnoj zoni u Zdenčinu, u blizini izlaska s autoceste, bit će gotov ovog ljeta, kazao nam je Marin Luketić, direktor Orbico Supply za Hrvatsku i Sloveniju. O planovima tvrtke za gradnju ovog centra Večernjak je pisao i lani, kada je projekt najavljen, a zadnjih nekoliko mjeseci putnici uz autocestu svjedoče nicanju novog distributivnog centra.

- Gradnja i opremanje su u završnoj fazi. Postavljanje regelanih segmenata, odnosno opreme za distribucijski prostor, zatim  IT i sigurnosne opreme su u završnoj fazi, a i oprema je polako počela pristizati, tako da se sve događa po planu. Obzirom da su radovi u završnoj fazi, preuzimanje i start operacije sa lokacije Zdenčina može se očekivati ubrzo, u drugom kvartalu ove godine. Gradnja centra znači proširenje poslovnih aktivnosti što posljedično podrazumijeva i dodatna zapošljavanja. Pronalazak kvalitetne radne snage svakako predstavlja izazov. Do sada smo zaposlili 60-ak djelatnika, no i dalje aktivno radimo na zapošljavanju dodatnih djelatnika koje educiramo na postojećim lokacijama distributivnog-centra Ivanić Grad i u skladišnim lokacijama Jankomir i Sveta Nedjelja - kazao je Marin Luketić. Dodao je da će LDC Zdenčina biti na raspolaganju svim njihovim aktualnim partnerima vezanim uz uslugu distribucije, marketinga, brand managementa ali i usluge ugovorne logistike, no svakako će biti prostora i za nove partnere.

VEZANI ČLANCI

- Puna veličina objekta je 64.000m2, no mi u prvoj fazi preuzimamo 43.500m2. Sam distributivni centar će značajno povećati skladišni kapacitet za dodatnih 63.000 paletnih pozicija u prvoj fazi, ali i značajno povećati protok naše distribucije na tržištima Hrvatske i Slovenije te nam omogućiti širenje poslovnih aktivnosti. LDC će biti opremljen novom modernom opremom, sustavima automatizacije i naprednim tehničkim rješenjima koja će pomoći u pružanju još kvalitetnije podrške postojećim i budućim partnerima. Važno je istaknuti i da će od LDC-a imati koristi i lokalna zajednica jer, uz značajan broj radnih mjesta, lokalna će zajednica dobiti i pravog partnera koji brine o svojim djelatnicima, ali i o sredini u kojoj djeluje. Uz nova radna mjesta u samom LDC-u posljedično se može očekivati otvaranje dodatnih sadržaja u segmentu podrške i održavanja, ali i raznih ugostiteljskih i trgovačkih sadržaja - dodao je Marin Luketić, direktor Orbico Supply Hrvatska i Slovenija.

FOTOGALERIJA Inovacija iz Velike Gorice: Robotski pas može spašavati, snimati i ići na opasna mjesta, ali i biti čovjekov najbolji prijatelj

Zagreb: Novi Logističko-distribucijski centar
1/46

Komentara 19

DO
doktorica
14:23 11.03.2024.

umjesto tvornica grade se skladišta strane robe,prestrašno.

BE
bezvrijedanyugodinar
14:19 11.03.2024.

Bolje je da se niste sa tim pohvalili, gradi se skladište za uvoznu robu

DU
Deleted user
13:58 11.03.2024.

Sve sama Kineska roba...e moja EU sami ste si grob iskopali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije