Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZIRAO Karlo Ressler

U Bruxellesu izložene Pixsellove fotografije o 10 godina članstva Hrvatske u EU

Karlo Ressler
Foto: Tomislav Krasnec
1/2
04.07.2023.
u 21:56

U govoru na otvaranju izložbe fotografija Ressler je podsjetio kako se Hrvatska morala braniti od ratne agresije, ali: - Pobijedili smo i uspjeli u obrani naše slobode, ali također i naše europske orijentacije - rekao je

Karlo Ressler, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, organizirao je u Bruxellesu izložbu fotografija koje je odabrao Siniša Hančić iz bogate kolekcije foto-agencije Pixsell, koja dočarava 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Izložba je otvorena večeras u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu, a na otvaranju su govorili predsjednica EP-a Roberta Metsola, šef europskih pučana Manfred Weber, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica i ministrica turizma Nikolina Brnjac. 

- Postavši članicom Europske unije prije 10 godina, Hrvatska je promijenila tijek povijesti. Svoje vlastite, ali i povijesti Europe. Ove godine ponovo ste promijenili tijek povijesti pridruživanjem euro zoni i schengenskom području. Nikad niste bježali od promjena. Jer ste vjerovali u Europu - rekla je predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola u svom pozdravnom govoru.

VEZANI ČLANCI: 

Karlo Ressler u srijedu u EP-u u Bruxellesu organizira i predstavljanje knjige Mate Granića pod nazivom “Diplomatska oluja”. U govoru na otvaranju izložbe fotografija Ressler je podsjetio kako se Hrvatska morala braniti od ratne agresije, ali: - Pobijedili smo i uspjeli u obrani naše slobode, ali također i naše europske orijentacije - rekao je i dodao da se Hrvatska u EU razvija bolje nego ikad u svojoj povijesti, i to nasuprot predviđanjima da će članstvo u Uniji rastočiti teško stečenu neovisnost. 

Kroz vrhunske fotografije Pixsellovih autora koje je odabrao Siniša Hančić, izložba postavljena u Europskom parlamentu prikazuje neke od najupečatljivijih trenutaka u proteklih 10 godina hrvatske povijesti, od sportskih do ekonomskih i političkih uspjeha. Od trenutaka veselja i slavlja do trenutaka žalosti, kao što je fotografija posljednjeg ispraćaja kojeg je Split priredio pokojnom Oliveru Dragojeviću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije