Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pakistan

U bombaškom napadu na šijitske studente poginulo četvero ljudi

farrah04
Foto: Pixsell
1/2
18.06.2012.
u 12:07

Kolege studenti organizirali su prosvjed ispred bolnice u koju su smješteni ranjenici

Najmanje četvero ljudi je poginulo, a više od 40 ih je ranjeno u bombaškom napadu na autobus sa šijitskim studentima u pakistanskom gradu Quetti u ponedjeljak ujutro. Bomba postavljena na automobil aktivirana je daljinskim upravljačem u trenutku kad je pokraj njega prolazio autobus. Među žrtvama su i prolaznici, no uglavnom je riječ o studentima.

Očevici su rekli da je eksplozija na cesti ostavila pola metra dubok krater. Prema procjenama jedinice za protueksplozijsku zaštitu, upotrijebljeno je 50 kilograma eksploziva.

Premijer Jusuf Raza Gilani osudio je napad, a kolege studenti organizirali su prosvjed ispred bolnice u koju su smješteni ranjenici.

Quetta je najveći grad Balokistana, najveće i najsiromašnije pakistanske provincije. U Balokistanu djeluje više militantnih skupina, uključujući separatiste i talibane. U posljednjih nekoliko mjeseci zabilježeni su i napadi sunitskih militanata na šijitsku manjinu.

Komentara 2

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
13:20 18.06.2012.

Oni koji imaju koristi od nestabilnog Pakistana su rezhisri ovih sukoba.

RE
@rea
14:06 18.06.2012.

Dizanje u zrak je specijalnost sunita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije