Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulice bagdada

U bombaškim napadima u Iraku poginula 72 šijita

bagdad, eksplozija (1)
Reuters/PIXSELL
05.01.2012.
u 08:52

Napadi su započeli eksplozijom bombe montirane na motocikl nedaleko od autobusne stanice

Val eksplozija pogodio je dva šijitska naselja u Bagdadu, a poginule su ukupno 72 osobe, što potvrđuje da su pobunjenici pojačali napade nakon povlačenja američkih snaga.

Napadi su započeli eksplozijom bombe montirane na motocikl nedaleko od autobusne stanice u naselju Sadr na kojoj se okupljaju nadničari u potrazi za poslom. U eksploziji je poginulo 27 osoba.

Nakon te eksplozije uslijedila je detonacija bombe podmetnute uz cestu koja je ubila još jednu osobu. Srećom, policija je pronašla još jednu bombu postavljenu uz cestu i uspjela ju je deaktivirati, javlja AP.

Nekoliko sati kasnije u samoubilačkom napadu na hodočasnike poginulo je 45 osoba.

Jutrošnje eksplozije uslijedile su nakon jučerašnjih bombaških napada na domove policijskih službenika i članova vlade. U tim napadima u gradovima Baqouba i Abu Ghraib poginule su četiri osobe među kojima i dvoje djece.

Komentara 13

RE
@rea
11:50 05.01.2012.

Jooj, kad im ulete Iranci, pokazat će im boga sunitskoga. ;o)

TO
Toni50
12:56 05.01.2012.

U Iraku i nije ni bilo za očekivati da če se pomiriti sa okupacijom i diktaturom .. Ista stvar je i u Libiji samo \"nesmije\" neče nema se interesa nije zadan odozgor...da se izvještava i o tome ..

OB
-obrisani-
09:08 05.01.2012.

Jest Sadam bio diktatori djubre i podrzavao je Slobu,ipak za njegovo vrijeme Iraq je bio stabilna i bogata zemlja,isto kao i Libija,Sada je posijano sjeme zla koje nikad nece prestati i Iraq ce se podijeliti na 3 drzave,sto veca Jevrejska drzava USA i zeli.Klasika jos od Rimljana zavadi pa vladaj,tako da je manja jevrejska drzava sigurna i da mogu da pljackaju nesmetano njihovu naftu.Ali Sadam je sam tome kriv,isto kao i Osama.Bio je njihov covjek,napao je Iran po njhovog diktatu a kako su mu zahvalili,vjesanjem i ponizenjem.totalnom destrukcijom njegove drzave.E pa,ko sa djavolom tokve sadi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije