Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedjeljka

U bolnice samo uz covid potvrdu. Beroš: U početku će testiranje biti besplatno, ali ne može unedogled

Zagreb: Vili Beroš dao izjavu okupljenim novinarima
Slavko Midzor/PIXSELL
28.09.2021.
u 17:10

- Svatko tko ima zakazan tretman ili hospitalizaciju dobit će uputnicu za besplatno testiranje - istaknuo je Beroš

Od ponedjeljka ulazak u sve zdravstvene te institucije socijalne skrbi bit će moguć samo uz COVID potvrdu. Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš poručili su da će u prvoj fazi država snositi troškove testiranja za zaposlenike i pacijente, a nakon toga će se vidjeti. 

- Nemoguće je u ovom trenutku reći koliko će se dugo plaćati. Jasno je da ne može trajati unedogled. Ovisit će o trendu kretanja epidemije, povećanju cijepljenja u zdravstvenom sustavu... - kazao je ministar Beroš.

Na pitanje što ako se netko od zaposlenika odbije testirati, Beroš je rekao da će se to morati evidentirati.

>> VIDEO Aladrović najavio: Od listopada COVID potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi

- Neće moći doći i pisat će se neopravdani izostanak te neće primiti plaću za taj period - pojasnio je Beroš.

Upitan znači li to da neće biti otkaza, rekao je da je on protiv toga u ovom trenutku. Osvrćući se na odredbu da i pacijenti moraju imati covid potvrde, Beroš je kazao:

- Svaki pacijent koji ide u bolnicu, a nije hitan slučaj, treba se javiti svom liječniku. On će mu sve detaljno obrazložiti. Svatko tko ima zakazan tretman ili hospitalizaciju dobit će uputnicu za besplatno testiranje - rekao je ministar.

Komentara 33

Avatar Džo.Senilio
Džo.Senilio
18:14 28.09.2021.

Može li se unedogled biti nezdravo debeo i dijeliti drugima savjete o zdravlju? Može li se, ministre?

Avatar DeletedUser
DeletedUser
18:26 28.09.2021.

Šta radi Hrvatski sabor? Šta radi Ustavni sud?

DU
Deleted user
17:23 28.09.2021.

ali ne može unedogled, jedino što može unedogled je stožer s presicama koje nitko ozbiljan ni ne prati. ako treba može stožer i par mjeseci o gripi samo pričati, kad ponestane gripe, opet natrag korona, pa lagano presjeku prehladama do novog ciklusa korone. u biti isto je plaćali građani testiranje direktno ili posredno (država) jedno je sigurno iz dana u dan smo siromašniji,a farmaceuti bogatiji. e to može unedogled

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije