Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENO NOVOROĐENČE

U bjelovarskoj bolnici potvrđen osmi slučaj zaraze enterovirusom

Zagreb: Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dvije godine nosi se s pandemijom covid-19
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
1/2
25.06.2023.
u 16:13

Dijete je razvilo simptome nakon što je pušteno iz bolnice pa je zbog toga brzo ponovno vraćeno u bolnicu, a potom prebačeno u Zagreb

U zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević prevezeno je još jedno novorođenče nakon što sto je to učinjeno s još tri bebe, dok su preostale četiri ostavljene na liječenju u bjelovarskoj bolnici. Ovoga puta, dijete je razvilo simptome nakon otpusta iz bolnice kada je bila, kažu, dobrog općeg stanja.

Nakon što je razvila simptome i tegobe vraćena je u bjelovarsku bolnicu gdje je utvrđena zaraza enterovirusom te je beba hitno prevezena u Zagreb. Podsjetimo, prije nekoliko dana u bjelovarskoj bolnici čak sedam novorođenčadi je bilo pozitivno na enterovirus, od čega je troje prevezeno u Zagreb i to jedno koje se i dalje nalazi u teškom stanju. Očitovanje bolnice se tek čeka, a za prve slučajeve koji su otkriveni ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković kazala je kako su poduzete sve mjere dezinfekcije i izolacije. 

VEZANI ČLANCI: 

- Od dvoje novorođenčadi upućeno na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti, jedno je u teškom stanju zbog razvoja miokarditisa, dok je drugo stabilno. Treće novorođenče kod kojega je potvrđen enterovirus, a hospitalizirano je u ovoj bolnici zbog razvoja meningitisa, upućuje se u Kliniku. Osim navedenih, novih potvrđenih slučajeva nema. Poduzete su sve mjere dezinfekcije i izolacije, od zabrane posjeta, nošenja maski i rukavica do čišćenja i dezinfekcije odjela, rađaone i operacijskih sala - u petak je rekla ravanteljica.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije