Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVILI 298 ŠATORA

U Bjelorusiji niknuo kamp za Wagnerovce, oglasio se i Prigožin: 'Vidjet ćete naše nove pobjede'

Russian Wagner fighters start pulling out of Rostov-on-Don
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
03.07.2023.
u 23:34

Svaki šator predviđen je za smještaj do 60 osoba i može se postaviti za manje od 30 minuta

Procurile su fotografije vojnog kampa u Bjelorusiji u kojem su postavljeni šatori, a koji su najvjerojatnije predviđeni za plaćenike iz Wagner grupe. 

Ruska nezavisna novinska kuća Sirena objavila je fotografije kampa koji se gradi u okrugu Asipovičy, na jugozapadu Mahiljovske oblasti. Fotografije je snimio lokalni stanovnik, a na njima su prikazani šatori M-30 s drvenim krevetima i podovima. Svaki šator predviđen je za smještaj do 60 osoba i može se postaviti za manje od 30 minuta.

 

– Prije nekoliko dana izbrojili smo oko 298 šatora na satelitskim snimkama kampa u selu Ceĺ blizu Asipovičyja. S obzirom na činjenicu da neki od šatora služe za komunalne svrhe, možemo reći da kamp može primiti oko 8000 ljudi – objavio je pak Bjeloruski Hajun, bjeloruska vojna promatračka skupina. 

VEZANI ČLANCI: 

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin danas se javio audiosnimkom na Telegramu u kojoj kaže kako je njegov marš bio usmjeren protiv izdajnika te očekuje nove pobjede na frontu. 

– Danas više nego ikad trebamo vašu podršku. Hvala vam za to. Želim da shvatite da je naš marš pravde bio usmjeren na borbu protiv izdajnika i mobilizaciju našeg društva. I mislim da smo puno toga postigli. U bliskoj budućnosti, siguran sam, vidjet ćete naše nove pobjede na frontu. Hvala, dečki – rekao je Prigožin, no nije poznato kada je snimka nastala. 

VIDEO Snimka s fronta pokazuje koliko je rat u Ukrajini težak

Komentara 20

LO
lovor
07:31 04.07.2023.

Stotinu ukrajinske djece iz okruga Slavyanobsersky (okupirana regija Luhansk) odvedeno je u kamp u ruski kompleks Kedrovy u Republici Altaj. To je 4500 km od Ukrajine. Deportacija ukr.djece se nastavlja...

SI
simba
07:24 04.07.2023.

Šuma kod Klishchiivke je u potpunosti pod kontrolom oružanih snaga Ukrajine! Okruženje Bakhmuta je sve bliže

SI
simba
07:26 04.07.2023.

Wagner može jedino ići na rušenje lukašenka ili kad se oporavi ponovo ići na putina, ovaj put do kraja jer šojgu i gerasimov nisu smijenjeni, iako mu je to obećano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije