Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA

U Bijelu kuću stigla prijetnja nacionalne sigurnosti, navodno povezana s Rusijom

The White House in the Morning
Foto: Stefani Reynolds/NEWSCOM
1/2
14.02.2024.
u 20:37

Iz Američkog objavještajnog odbora izvjestili su kako su stigle infromacije o ozbiljnoj prijetnji nacionalnoj sigurnosti.

Mike Tuner iz obavještajnog obora predstavničkog doma objavio je informaciju o "ozbiljnoj prijetnji nacionalnoj sigurnosti“ svim članovima Kongresa. Dok su Turner i Bijela kuća ostali nejasni što prijetnja podrazumijeva, dva izvora i američki dužnosnik rekli su CNN-u da je prijetnja povezana s Rusijom. Višestruki izvori upoznati s obavještajnim podacima okarakterizirali su ih kao "vrlo osjetljive".

Ranije u srijedu, Turner je svojim kolegama iz Kongresa poslao pismo u kojem je rekao da je hitna stvar "u vezi s destabilizirajućom stranom vojnom sposobnošću". Turner je  također pozvao predsjednika Joea Bidena da deklasificira "sve informacije koje se odnose na ovu prijetnju". Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da je osobno dogovorio sastanak s najvišim zastupnicima u odborima za nacionalnu sigurnost prije nego što je Turner javno upozorio.

Sullivan je signalizirao određenu frustraciju Turnerom jer je svojom izjavom za javnost preduhitrio taj sastanak, zakazan za četvrtak, rekavši da je malo iznenađen da je Turner danas javno istupio.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:56 14.02.2024.

A ja sam mislio da Irak i Libija imaju oružje za masovno uništenje, a kad tamo samo ugljikovodici. Tko ima ugljikovodike taj je nahebo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije