Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRIJEDLOG

U Belgiji će imigranti morati potpisati izjavu da prihvaćaju lokalne vrijednosti i da će spriječiti terorizam

A replica of the Manneken-Pis statue, a major Brussels tourist attraction, is seen among flowers at a memorial for the victims of bomb attacks in Brussels metro and Brussels international airport of Zaventem, in Brussels, Belgium, March 28, 2016.   REUTER
Foto: Reuters/PIXSELL
03.04.2016.
u 10:10

"Ako žele živjeti ovdje, mi s tim nemamo problema, no izjavu da prihvaćaju naše vrijednosti moraju potpisati"

Imigranti koji nisu iz EU, a koji žele živjeti u Belgiji, morat će potpisati izjavu kojom se obvezuju prihvatiti lokalne vrijednosti ili će njihov zahtjev za boravak biti odbijen, piše Reuters. Očekuje se da će belgijski parlament u idućih nekoliko mjeseci prihvatiti prijedlog da se uvede “Izjava doseljenika”, kazao je glasnogovornik belgijskog državnog tajnika za azil i migracije Thea Franckena, koji je i izradio nacrt. Oni koji dolaze u Belgiju na dulje od tri mjeseca morat će potpisati izjavu koja uključuje obvezu da će spriječiti i prijaviti svaki pokušaj počinjenja “terorističkih čina”, ali se izjava neće odnositi na azilante i studente. Ideja iza “Izjave doseljenika” jest ta da se pod svaku cijenu doseljenici moraju integrirati u društvo, i već je izazvala brojne polemike i osude.

– Ako žele živjeti ovdje, mi s tim nemamo problema, no izjavu da prihvaćaju naše vrijednosti moraju potpisati – kazao je Franckenov glasnogovornik Laurent Mutambyi Thomson te dodao da će oni za koje se procijeni da se nisu dovoljno integrirali morati i otići. Kazao je i kako su prošlomjesečni samoubilački bombaški napadi u Bruxellesu, u kojima je ubijeno 35 ljudi, osnažili razloge za izjavu o integraciji.

>> Evo zašto milijunaši napuštaju Europu

Komentara 15

SA
samoborka
10:23 03.04.2016.

Da..da..dat ce svoju casnu pionirsku...

Avatar Frano1
Frano1
10:26 03.04.2016.

Hehehe, potpis će jamčiti da se imigranti neće baviti terorizmom!? Terorista će potpisati bilo što, samo da ga pustite u zemlju a kad ga pustite, nemojte se poslije žaliti. Poslije heba...nema kajanja. Samo me zanima koji je intelektualac ovo smislio?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:50 03.04.2016.

Ha, ha, ha, koja komedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije