Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od igre

U Baltimoreu se otvara muzej flipera na više od tisuću kvadrata

fliper
AFP/PIXSELL
27.09.2011.
u 19:09

U muzeju će biti izloženo oko 900 flipera iz privatne kolekcije Davida Silvermana.

U Baltimoreu se otvara Nacionalni muzej flipera koji će na više od tisuću četvornih metara prikazivati povijest ovih zabavnih uređaja – od samih početaka u 18. stoljeću, preko dolaska u SAD i rasta popularnosti nakon Drugoga svjetskog rata, pa sve do implementacije digitalne tehnologije.

Kako piše Reuters, muzej će u listopadu otvoriti David Silverman, koji će u njemu izložiti 900 flipera iz vlastite kolekcije. Muzej će također imati prostorije za organiziranje zabava, obrazovnih programa i flipera koje će posjetitelji moći i koristiti.

– Fliper je više od igre. Ne gradimo igraonicu nego muzej – rekao je Silverman, koji je s dvadeset godina kupio svoj prvi fliper i nagurao ga u svoj mali stan, toliko mali da je morao spavati ispod flipera.

Otvaranje muzeja flipera moglo bi se činiti kao loša ideja s obzirom na to da su računalne videoigre već odavno zauzele njihovo mjesto omiljene razbibrige mladih i onih malo starijih. Međutim, popularnost flipera ponovno raste, možda zbog nostalgije i žaljenja za jednostavnijim vremenima.

Tome u prilog govori i činjenica da u SAD-u postoji više sličnih muzeja. I sam Nacionalni muzej flipera je, prije preseljenja u Baltimore, bio smješten u Georgetownu, gdje je u više od devet mjeseci privukao oko 6000 posjetitelja. Otvaranje i vođenje tog muzeja Silvermana stajalo je oko 300 tisuća dolara, dok bi troškovi za onaj u Baltimoreu trebali biti mnogo veći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije