Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egiptologija
Povratak na članak

U Aveniji sfingi u Egiptu otkrivena prakršćanska crkva

Osim crkvice ondje je otkrivena i zanimljiva građevina, "nilomjer", koja je bilježila vodostaj Nila daleko od njegove obale.

Komentari 7

OB
-obrisani-
21:05 17.05.2010.

Hej novinar “Nilomjer“ se inače naziva katarakt, a “prakršćanska crkva je dakle crkva kršćana starija od 2 tisuče godina, malko se koncentrirajte kada pišete.

VL
SH
shooter
22:05 13.05.2010.

nisam baš jezičar ali kaj znači da je sagrađena prije krščanstva ili kaj . pa to je samo 1600g

VL
MR
M@rsij@nac
16:56 15.05.2010.

Egipatski gnosticki i koptski krscani ostavili su nam u naslijedstvo nekoliko evandjelja koje bacaju MALO drukciju sliku na razumjevanje izvornog krscanstva.Ako ta evandjelja usporedimo sa onih 4 iz Biblije i tu nadodamo napise krscanskih pustinjskih oceva iz sjeverne Afrike i proucimo essensko Evandjelje mira ( Essene Gospel of Peace) tada bi nase razumjevanje krscanske vjere MOGLO biti nesto drukcije od sadasnjeg...

VL
RE
rezonancija
22:54 15.05.2010.

Eseni su bili zadnji ucitelji ucitelja...ali su ih rimljani sve pobili....dugo su se krili na obalama mrtvoga mora kao jedan od zadnjih bastiona sinova svjetla ...ali su ih rimljani ipak na kraju otkrili...oni svoje porijeklo vuku jos od ozirisa koji je nakon dugo vremena uspio uci u trag tothove misterije...isusova majka je bila esenka...i to je bila skupina iscjelitelja koje je otvoreno izasla medju ljude i stvarno su cinili nevjerojatne stvari....a zapravo cuda ne postoje ...radi se samo o nedostaku informacija...oni nisu imali programirana uvjerenja kao mi...zapravo mi smo bica sa apsolutno neogranicenim mocima...samo trebamo naci put..ali ako postoji volja postoji i put

VL
RE
rezonancija
22:56 15.05.2010.

u dolini nila vec godinu dana traju tajna iskapanja ispod sfinge...nadaju se naci ono sto je ostavljeno za cijelu civilizaciju...ponovo pokusavaju sakriti istinu....ali oni koji vec jako dugo manipuliraju ovom prostorno-vremenskom petljom gube bitku....i to na svim frontovima

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
16:15 17.05.2010.

Iako nije tema clanka..kad se spominje Isus... Njegovo ime se konstantno krivotvori kao Isus iz Nazareta. U vrijeme Isusovog rodjenja Nazaret nije ni postajao. Pravi prijevod bi trebao glasiti..Isus Nazaren,kao clan nazarenske skole ucenja. Ime francuskog grada Saint-Nazaire je u prijevodu \"sveti Nazirej ili Nazaren\" kako hocete. Iako neki tvrde da grad nosi ime sveca Nazaira (nije 100% sigurno) vise je vjerovatnije da grad nosi ime po Isusu samome.

VL
OB
-obrisani-
10:58 21.05.2010.

Prakršćanska? Prekršćanska? Predkršćanska? Paleokršćanska? Jel kršćanska ili nije kršćanska, po godinama mogla bi bit. A da mi pređemo na engleski?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.