Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA

U američkom ugljenokopu poginulo 25 rudara

Zabrinuta rodbina
REUTERS
06.04.2010.
u 09:04

U tijeku je akcija spašavanja, a spasioci se nadaju kako su preživjeli rudari uspjeli doći do zatvorenih komora u kojima ima dovoljno hrane, vode i kisika da mogu preživjeti nekoliko dana.

U eksploziji u podzemnom rudniku ugljena u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virginiji poginulo je 25 rudara, a više ih je zarobljeno stotinama metara ispod površine, javlja CNN.

U tijeku je akcija spašavanja, a spasioci se nadaju kako su preživjeli rudari uspjeli doći do zatvorenih komora u kojima ima dovoljno hrane, vode i kisika da mogu preživjeti nekoliko dana. Uzrok eksplozije nije poznat. Ipak, pretpostavlja se da je riječ o metanu jer se radi o ugljenokopu u kojemu je i prije bilo manjih nesreća uzrokovanih nepravilnom ventilacijom.

Komentara 2

GI
gideon7
00:19 07.04.2010.

propusta je uvijek bilo i bit ce no netko mora radit i taj posao isto kao sto decki idu razminiravat mine to ti kaze unuk jednog rudara koji je poginuo u rudniku tusnica kraj livna 1955

OB
-obrisani-
09:58 06.04.2010.

Rudari su samo - rudari kao što vidimo. Ne postoje američki rudari, kineski rudari. Rudari su nacija za sebe. Ona \"niža\", robovska koja je prisiljena za život zarađivati riskantnim radom pod zemljom. Skoro istovremeno su se desile nesreće i uu kineskom rudnku, i u američkom. Uzrok obaju nesreća je nedovoljno ulaganje vlasnika u sigurnost. Ventilacija košta, smrt je besplatna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije