Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hegićev odvjetnik:

Tvrdili smo: Jedini je grijeh što je bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

elvedin hegvić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
09.04.2014.
u 17:59

Za ubojstvo Momčila Španovića (88) u Krstinji protiv Hegića nije bilo kvalitetnih dokaza. Tragovi ga nisu povezivali s ubojstvom

Elvedin Hegić (36) na Županijskom sudu u Karlovcu oslobođen je optužbe za ubojstvo 88-godišnjeg Momčila Španovića u Krstinji pokraj Vojnića.

– Kvaliteta dokaza nije takva da bismo na njoj mogli temeljiti presudu za teško kazneno djelo – rekla je sutkinja Sanda Janković.Kod Hegića su pronađene jabuke, voda i konzerve paštete istovjetne onima koje su nekoliko dana prije Španoviću ostavili rođaci. No, to nisu bili dovoljni dokazi za uzročno-posljedičnu Hegićevu i Španovićevu vezu. Na kraju, presudno je bilo što nijedan od 200-tinjak tragova izuzetih s mjesta ubojstva ni nakon DNK analize nije povezan s Hegićem. Dlake i kosa pronađeni na Španovićevoj kapi bili su nedostatan materijal da na temelju njega u Centru Ivan Vučetić utvrde ubojičin identitet.

Podsjetimo, policija je Hegića sa spornim jabukama i konzervama zatekla na cesti neposredno pokraj Španovićeve kuće. No, tada su ga, ne znajući za ubojstvo, deportirali u BiH.

– Cijelo vrijeme tvrdimo da je Hegiću jedini grijeh što je u to vrijeme bio na tom mjestu. Nikakvih drugih dokaza nema – rekao je branitelj Hasan Karajić najavivši podnošenje zahtjeva za odštetu zbog 18 mjeseci Hegićeva boravka u pritvoru. Hegić je prozivan kao član radikalnih muslimanskih sekti, a u Kanadi je osuđivan zbog silovanja, razbojstva i krađa.

>>Vehabija i osuđeni silovatelj ubio je starca pokraj Vojnića

>>Elvedin Hegić: Ovo je fašistički sud, meni se krše ljudska prava

Komentara 1

MX
Mister X
07:46 11.04.2014.

Jedini je grijeh što je bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu... Šta mislite koliko poginulih i ranjeni bi istu tu rečenicu mogli izjavitzi .. A i lopine kad ih policija zgrabi .. Ili oni koji pretrćavaju cestu i nastradaju,, ili vozači koje policija uhvati u brzoj vožnji ili pod gasom !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije