Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Gadža

Tvrdi da je iz novina doznao da ga sumnjiče za ubojstvo

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.05.2015.
u 16:19

Gadža tvrdi da Ivicu Crnogorca nikada nije vidio, a tvrdi i da nije imao pištolj te noći

– Dobro se sjećam što se dogodilo te noći. Oko ponoći sam došao u klub MIG u Sesvetama, a kada sam ušao u klub, nisam imao pištolj. Svirala je narodna glazba, a ja sam pio. U jednom trenutku prišao mi je muškarac kojeg znam po nadimku Šonje i častio me je pićem. Jedino čega se sjećam jest da je došlo do pucnjave, no ne sjećam se da je tome prethodio neki obračun.

Pištolj u ruci

Sjećam se da sam vidio kako Šonje u ruci drži pištolj, no ne znam koliko je hitaca ispalio. Vidio sam da je muškarac kojeg ne poznajem pao na pod. Nakon toga došlo je do opće gužve, svi su počeli bježati pa sam i to napravio i ja. Iz kluba sam tramvajem otišao na Malešnicu kod sestre gdje sam prenoćio. Sljedeće jutro odvezao sam se u Split, pa kući u Tomislavgrad. Odande sam zvao jednog prijatelja koji mi je kazao da ga je policija uhitila i ispitivala. Taj mi je prijatelj kazao da je policija ispitivala i druge, a ja sam iz novina doznao da sam osumnjičen za to ubojstvo. Ivicu Crnogorca niti sam poznavao niti sam ga ikada vidio, a pištolj te noći nisam imao – kazao je Dražen Gadža (41) u obrani koji ju iznio sada već pomalo davne 2002. jer ga se teretilo za ubojstvo Ivice Crnogorca, počinjeno 11. listopada 1999.

Taj je iskaz sastavni dio optužnice temeljem koje će Gadži 16 godina nakon tog događaja danas početi suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

Gadža je nakon toga događaja koji je opisao u svom iskazu iz 2002. pobjegao u BiH, gdje je i iznio svoju obranu, a kako uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH, nije bio ni uhićen ni izručen Hrvatskoj. Bez obzira na to, u Hrvatskoj mu se sudilo u odsutnosti te je 2004. bio osuđen na 11 godina zatvora, a presuda je 2006. postala pravomoćna. U međuvremenu je i u BiH upao u probleme sa zakonom jer je za njim u toj državi 2013. bila raspisana tjeralica zbog prometne nesreće i krivotvorenja isprava. Kako je već bio i na međunarodnoj tjeralici hrvatskog MUP-a, Gadža se nije mogao vratiti u Hrvatsku pa je iz BiH pobjegao u Srbiju.

Uhićen u Novom Sadu

Taj mu se potez nije pokazao najpametnijim jer je polovinom 2014. po tjeralici uhićen u Novom Sadu, odakle je početkom 2015. izručen Hrvatskoj. Budući da mu se ranije sudilo u odsutnosti, zatražio je obnovu postupka, koja mu je odobrena, pa će tako nakon 16 godina skrivanja i bježanja Gadža danas sjeti na optuženičku klupu. Prema optužnici ubojstvu Crnogorca prethodio je verbalni sukob njih dvojice u kojem je Gadža Crnogorcu kazao: “Gdje si, p...? Ja tebe nabijem na k...?” Na te riječi Crnogorac ga je zalio pićem i odgurnuo, a Gadža je izvukao pištolj i ispalio Crnogorcu dva hica u leđa.

>> Nakon godina skrivanja konačno u rukama pravde

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije