Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvertira u ceremoniju

Tvrđa se priprema za proslavu krunidbe kralja Charlesa III.

Tvrđa se priprema za proslavu krunidbe kralja Charlesa.
Foto: Grad Osijek
1/2
05.05.2023.
u 22:12

- Svi građani su pozvani da sutra u 12 sati sudjeluju u velikoj proslavi uz zvuk škotskih i baranjskih gajdi - poručuju iz Grada Osijeka

Tvrđa se priprema za proslavu krunidbe kralja Charlesa. - Zgrada Rektorata na Trgu sv. Trojstva osvijetljena u bojama britanske zastave kao uvertira u sutrašnju ceremoniju. Grad Osijek je jedan od 280 gradova svijeta gdje se na poseban način obilježava krunidba kralja Charlesa III. Svi građani su pozvani da sutra u 12 sati sudjeluju u velikoj proslavi uz zvuk škotskih i baranjskih gajdi - poručuju iz Grada Osijeka.

Britanski kralj Charles III. i njegov sin princ William u petak su pred Buckinghamskom palačom pozdravljali okupljene koji su im iskazali dobre želje dan prije kraljeve krunidbe. 

Charles je izašao iz kraljevske palače u automobilu, nakon čega je stao na širokoj ulici Mall gdje se ljudi okupljaju uoči krunidbe u subotu. Charles ih je pozdravio rukujući se s njima, a u njegovoj pratnji bili su princ William i njegova supruga Kate. 

Krunidba kralja Charlesa III. kreće u subotu u 10:20 po lokalnom vremenu. Ceremonija nakon procesije od Buckinghamske palače održat će se u Westminsterskoj opatiji gdje će Charles III. postati četrdeseti monarh koji se kruni u toj crkvi od 1066. godine. 

VIDEO Veliki povratak u prošlost: Evo kako je izgledao mali Charles tijekom krunidbe pokojne kraljice Elizabete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije