Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrmanja ne posustaje

FOTO Tužni prizori iz Obrovca, voda se nema gdje ispumpavati: Stanovnici spašavaju preostale stvari

Obrovac: Stanovnici spašavaju stvari iz poplavljenih prostora
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/18
15.05.2023.
u 14:43

Zbog velike količine oborina u Zadarskoj županiji, izlijevanja rijeke Zrmanje u Obrovcu te rijeke Otuče u Gračacu, zabilježeno je 30 intervencija vatrogasaca koje su se odnosile na ispumpavanje, plavljenje prometnica i dvorišta, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

"U Obrovcu se još izlijeva Zrmanja i čeka se povlačenje vodostaja, a vatrogasci ispumpavaju koliko mogu", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić. Zrmanja je u Obrovcu dosegnula u ponedeljak nikad zabilježen vodostaj od 302 centimetra i raste, a prehodni je rekord bio čak 39 centimetara niži (263 cm), što znači da je stanje "vrlo ozbiljno", rekao je voditelj zadarske Službe Civilne zaštite Mario Andrić.

“Za sada su u Obrovcu pod vodom samo neki poslovni prostori i par kućanstava, ali nitko nije životno ugrožen. No znamo da vodni val Otuče iz Gračaca dolazi u Zrmanju i pripremamo obranu od još višeg vodostaja”, rekao je Andrić, koji je osobno stigao u Obrovac. Iako je s prestankom kiše na zadarskom području u ponedjeljak došlo do blagog pada vodostaja Otuče, Zrmanja raste.

Na pitanje ispumpava li se voda iz poplavljenih poslovnih objekata, Andrić odgovara da se voda "nema kamo ispumpavati", da je sve pod vodom, uglavnom oko pola metra, ponegdje i više te će biti velika materijalna šteta. Voda je u Obrovcu dosegla visinu do pola vrata, a brojnim stanovnicima ostat će goleme materijalne štete. Mnogi danas samo pokušavaju spasiti što je moguće više stvari koji su im preostale neoštećene. 

Komentara 3

BS
Blue_shirt
15:27 15.05.2023.

U hepu su vjerojatno zadovoljni jer RHE Velebit radi na maximumu.

NO
Nordik
15:52 15.05.2023.

Ako hdz preuzme rješavanje problema, 2027 će Bačić izači s šljemom na očevid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije