Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gutmannova pruga

Tužna priča obitelji Gutmann: Posjedovali su praktički cijelo Belišće, a Viktora su optužili da je dionice dao NDH pa su ga pogubili

17.03.2022.
u 17:44

U vlasništvu Gutmannovih bila je 131 nekretnina s više od 750 stambenih jedinica. Dobili su titulu “od Belišća”, ‘45. im je imovina oduzeta, a Viktora Gutmanna su pogubili

Ključne riječi

Komentara 7

PA
Pahor
17:51 17.03.2022.

Klasicno za komuniste. Ubij i ukradi. Isplatilo im se. Njihovi potomci i danas zive u stanovima koje su tako oteli.

Avatar Slavocel
Slavocel
12:56 19.03.2022.

Je li nam napokon jasno da nikakve nacionalizacije bilo čije privatne imovine ne pale na duge staze? Radi se o međunarodnim sporazumima. Svima koji su tražili na osnovi prijašnjih ratova i raznih državnih režima moramo vratiti ili nadoknaditi privatnu imovinu i platiti odštete za poginule i ranjene i to sa kamatama i sudskim troškovima. Godinama vraćamo ili otkupljujemo (nebitno od koje vlasti) nacionalizirane tvornice, dvorce, šume, njive, kuće, stanove, umjetnine i dr...... takvi su nam zakoni od 90-ih. Što smo tražili, to smo i dobili! Da li smo znali što nas čeka promjenom sustava- većina Hrvata sigurno nije znala, niti su naši ljudi imali gdje saznati što sve dolazi u paketu pod nazivom DEMOKRACIJA!

Avatar Marko
Marko
18:50 17.03.2022.

Istjerali smo Švabe i uzeli im kuće i imanja.Šta je trebalo,spomenike da im dignemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?