Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DRAGULJI Završne riječi na suđenju generalu

Tužiteljstvo zatražilo 39,4 mil. kn, Zagorec tražio tabletu za glavu

27.02.2009.
u 12:33

Ovo sudsko vijeće treba odlučiti je li Vladimir Zagorec žrtva konstrukcija jer su se svi urotili protiv njega ili je on uistinu počinio djelo onako kako se navodi u optužnici. Mi smatramo da je on to djelo počinio, i to na iznimno bezobziran način. On je na funkciju pomoćnika ministra obrane postavljen u vrijeme Domovinskog rata, a to ukazano povjerenje iskoristio je za stjecanje znatne materijalne koristi. Zbog toga tod ovog sudskog vijeća traži da ga proglasi krivim te da mu se oduzme protupravno stečena imovinska korist od najmanje pet milijuna dolara (39,4 mil. kuna) – kazala je u završnoj riječi tužiteljica Gordana Haramina-Hranilović, na suđenju Vladimiru Zagorcu u tzv. slučaju dragulji.

Materijalni dokazi
Tužiteljica je danas pred vijećem suca Siniše Pleše na zagrebačkom Županijskom sudu gotovo dva i pol sata analizirala iskaze svjedoka, izvedene dokaze te dokumentaciju. Iz njezina kuta gledanja nije sporno da su iskaz Snježane Šiprak, bivše Zagorčeve tajnice, i iskazi Terezije Barbarić i Hrvoja Petrača vjerodostojni jer su, kako je rekla, potkrijepljeni materijalnim dokazima. Zvonimir Hodak, branitelj generala Zagorca, zauzeo je drukčiji stav ne zaboravivši pritom spomenuti da su za javnu percepciju Zagorca kao državnog neprijatelja broj 1 krivi – novinari.

– Glavni problem Zagorčeve obrane jest upravo ta percepcija koja je o njemu stvorena u javnosti. I sam predsjednik Republike kazao je da se on mora vratiti u RH i objasniti sve što se događalo u privatizaciji. Pa kakve veze Zagorec ima s tim? On je na kraju postao paradigma za sve loše što se u Hrvatskoj od 1993. naovamo događalo – kazao je Hodak te dodao da se nigdje na svijetu ne bi vjerovalo Petraču koji je osuđen zbog otmice Zagorčeva sina.

Presuda u ponedjeljak
Objava presude bit će u ponedjeljak u 12 sati. U stanci suđenja Zagorca je iznenada je zaboljela glava. Rekao je to Hodaku i on je pomoć potražio od novinara. “Novinarska” tableta, međutim nije stigla do Zagorca, jer su se, u međuvremenu umješali pravosudni policajci koji znaju da je slično “posredovanje” nedopustivo. Sami su pronašli tabletu protiv glavobolje, te mu je dali.

“Ne znam šta su mu dali, ali Zagiju se, nakon toga glava raspala od bolova”, kazao je Hodak. (RI)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije