Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarska

Tužitelji otvorili istragu zbog sumnje na 'pranje novca' u banci HSBC

HSBC banka
Foto: Reuters (Ilustracija)
18.02.2015.
u 10:17

Tvrde da se vode izvješćima prema kojima je banka 'zatvarala oči' na ilegalne aktivnosti svojih klijenata u transakcijama koje su im omogućavale da izbjegnu plaćanje poreza

Švicarsko tužiteljstvo objavilo je da su otvorili istragu o pranju novca putem švicarske podružnice banke britanske HSBC, piše Associated Press.

Tvrde da se vode izvješćima prema kojima je banka "zatvarala oči" na ilegalne aktivnosti svojih klijenata u transakcijama koje su im omogućavale da izbjegnu plaćanje poreza.

Tužitelji iz Ženeve rekli su da su prostorije HSBC švicarske privatne banke pretražene u srijedu. U izjavi se navodi da je istraga otvorena s jedne strane prema banci, a s druge prema nepoznatim počiniteljima.

Tužitelji navode i da je istraga krenula od nedavno objavljenih informacija o poslovanju banke, poznatijih kao Swiss Leaks.

>> Bogataš s Balkana u kovčegu donio 20 milijuna eura

>> I hrvatski klijenti otvarali 'crne račune' u HSBC-u: Na 40 računa 33 milijuna dolara

Komentara 2

ST
Stolic
11:37 18.02.2015.

Pa sta svicarska ima tuzit pa ta banka je unutar svicatske, banka nije prekrsila svicarska pravila,vec je omogucila da ta banka druge narode i strane drzavljane podkrade, kako to da ta ista banka nije u drugin zemljama radila kriminal,to pokazuje da je švicarska kao drzava kriva!

MI
midamir
14:24 18.02.2015.

Jeli ovo neki losi vic , oštećene države bi mogli švicarsku tuzit, radi pomaganja bankama u utaji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije