Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SNIMKA

Tušek podnio ostavku nakon afere sa snimkom: 'Ostajem na raspolaganju HDZ-u'

Zagreb: Zastupnik HDZ-a Žarko Tušek komentirao je izjave Viktora Šimunica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.01.2021.
u 18:01

Posljednjih dana u medijima su objavljene snimke na kojima se čuje HDZ-ov zastupnik u razgovoru sa Šimunićem

Saborski zastupnik Žarko Tušek koji je snimljen kako nudi pozicije nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću sazvao je tiskovnu konferenciju danas popodne u središtu krapinsko-zagorskog HDZ-a na kojoj je podnio ostavku. 

- Ova ružna epizoda preteški je uteg za županijski HDZ. Podnosim neopozivu ostavku - kazao je.

Naveo je kako će svojoj stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

- Slučaj koji se dogodio u Oroslavlju nema nikakve veze sa slučajem Sabo. Bez ikakve želje za protuzakonitim aktivnostima, ja sam se našao s čovjekom koji mi je predstavljen kao mogući kandidat za župana. Našli smo se pet mjeseci prije izbora. Ako je netko Sabo u ovom slučaju, onda je to Viktor Šimunić.

- On je nezakonito snimio taj razgovor. Ja ću zadovoljštinu tražiti na sudu. Podnio je štetu meni osobno, mojoj obitelji, HDZ-u. Zahvaljujem svi ministrima i svima koji su pomagali ovaj županiji. Želim se ispričati jednom dijelu ministra jer se provukla jedna kavanska priča. Zahvalan sam na svemu što čine. 

Tušek se zahvalio svima koji su mu pomogli na njegovom stranačkom putu, pa čak i stranačkim rivalima. 

- Zahvaljujem i medijima iako nisam sretan kako me tretiraju nakon svih ovih godina. Vjerujem da će postojati i vremena i prostora na našem daljnjem putu za bolju suradnu - poručio je. 

Upitan je li mu presudilo što je omalovažavao Vladu, kazao je kako je to smiješno. 

- Predsjednik Vlade nije mi niti jednom riječju zamjerio. Ništa mi nije zamjerio - naveo je. Kazao je kako nije bio u samoizolaciji, jer mu nitko nije odredio samoizolaciju već se on odvojio od obitelji jer je loše osjećao. Dodao je kako se sam testirao, a na sastanak sa Šimunićem je došao s maskom. 

Podsjećamo, posljednjih dana u medijima su objavljene snimke na kojima se čuje HDZ-ov zastupnik u razgovoru sa Šimunićem vezano za nadolazeće lokalne izbore te pojedine političke pozicije. 

Komentara 107

Avatar AlPoS
AlPoS
16:58 28.01.2021.

Opet promašaj istančanog radara premijera. U kratkom roku Tušek, Žinić, gradonačelnici Požege, Gline, načelnik Rugvice, Rimac, malo ranije ministri Kujundžić, Marić, Tolušić, Žalac, Kuščević. Definitivno se radi o organizaciji, namjeri i modus operandi je isti.

DU
Deleted user
17:17 28.01.2021.

Ruka u saboru ostaje, a da ne promijeni stranu biti će posebno nagrađen. Ostale funkcije su idi mi dođi.

DU
Deleted user
17:08 28.01.2021.

on je već bivši.. tko je sljedeći?podrška svakom otkrivanju ove "zna se"hobotnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije