Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Tušek (HDZ): Hvalisanje gradnjom cesta je jeftino politikanstvo

Tušek
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
23.10.2013.
u 12:00

Župan Kolar: Činjenica je da se na cestama u vrijeme dok je HDZ bio na vlasti nije napravilo ništa

Iako je na sjednici Županijske skupštine glavna tema trebala biti polugodišnje izvješće o radu župana Željka Kolara, odnosno njegove predhodnice Sonje Borovčak za prvih šest mjeseci ove godine, najviše pozornosti ipak je privuklo izlaganje člana Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže o investicijama u zagorsku cestogradnju koja je uvrštena na sam početak sjednice.

Veliki rast investicija

Krleža je istaknuo kako su investicije Hrvatskih cesta u desetogodišnjem periodu od 2001. do 2011. godine na području Krapinsko - zagorske županije iznosile svega 170 milijuna kuna, a od 2011. do 2016. godine u obnovu i razvoj prometne infrastrukture u Zagorju planirana su ulaganja od preko 928 milijuna kuna. No, to je uzrujalo HDZ-ovce. Predsjednik HDZ-a Žarko Tušek Krležino je izlaganje nazvao jeftinim politikanstvom.

- Kao da se u tih deset godina, od kojih ste i vi bili tri godine na vlasti u državi, ali i zadnjih 12 godina u Županiji, nije na cestama radilo ništa. Ovo izlaganje je obično skupljanje političkih bodova, no pitam što se u tih 12 godina za vrijeme vaše vladavine napravilo u Županiji. Rekli ste da ćete preporoditi Zagorje, dovesti investitore, no od toga ništa. Nezaposlenost nam je veća nego ikada - replicirao je Tušek.

Župana Željka Kolara naljutilo je što oporba na sjednici toliko diskutira i napada Krležu kojeg je pozvao kao gosta na sjednicu.

\'Ne režu se više vrpce\'

- Nepobitna je činjenica da se u Zagorju na cestama gotovo ništa nije radilo dok je HDZ bio na vlasti u državi. Nama skupljanje političkih bodova ne treba, što smo dokazali i nedavnim puštanjem u promet, u tišini i bez rezanja vrpci i predstava za medije, staru Zagorsku magistralu, u čiju je obnovu uloženo preko 40 milijuna kuna - rekao je Kolar.

Tušek je vladajućima spočitnuo i kako županijsko gospodarstvo tone sve niže te da im je propala i jedina velika investicija u Zagorju - projekt Stubaki u koju je trebalo biti uloženo više od sto milijuna kuna. No, župan je rekao kako je u projekt samo na izradu dokumentacije već dosad uloženo šest milijuna kuna, te da će se novi, nešto skromniji ugovor s Jakom Andabakom o investiciji ipak potpisati, a o tom novom ugovoru vijećnici će moći raspravljati već na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije