Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ankari
Povratak na članak

Turska prizemljila sirijski avion i zaplijenila 'sumnjivi' teret

Airbus A320 krenuo je iz Moskve, a turske su vlasti posumnjale da prevozi oružje u Damask

Komentari 20

TO
Toni50
23:29 10.10.2012.

Kako se neslužbeno saznaje nakon pregleda i demontaže aviona ( i ubacivanjem nekih mikro čipova radi dalnje kontrole ) ipak se iz diplomatskih krugova saznaje nađeno je jedan đepni nožić i turpijica za nokte te su zapljenjeni...

VL
ST
stomugromova
23:56 10.10.2012.

Turci provociraju Ruse,a to im nije pametno,jer kad se ruski medo digne na dvije,sumnjam da će im NATO biti od pomoći !! Ovo je čisiti državni teroriozam.Turci treniraju i puštaju teroriste u Siriju,a to im se dugoročno neće isplatiti.

VL
Avatar El Indio
El Indio
06:49 11.10.2012.

stomugromova Po cemu Turci provociraju Ruse? Prizemljili su Sirijsli avion a ne Ruski ako je rjec o oruzju kupljen je na crno da Rusi hoceju poslat oruzje Siriji poslali bi kako treba a ne svercom

VL
BO
Bazhenov Oil Field
07:25 11.10.2012.

Ovo je kao u knjizi 1984 teroristi postaju borci za slobodu bezakonje postaje zakon demokracija postaje kaos hrvatski domoljubi u Haag a lopovi na vlasti Hrvatski admiral Domazet je bio u svemu u pravu Gospodari kaosa vladaju svijetom

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:26 11.10.2012.

El indigo Airbus je krenuo iz Moskve, što znači da su u njemu mogli biti i ruski državljani, svaka zemlja ima pravo i obavezu zaštititi svoje državljane (podsjetit ću te na slučaj kada je jedna afrička zemlja prizemljila zrakoplov u u kojem je bilo stotinjak izraelaca, Izrael je poslao komandose koji su zrakoplov oslobodili i osigurali povratak u luku u koju je krenuo....ne bi li i reakcija Moskve mogla biti opravdana? ili ćemo si u ovim vremenima svi uzeti za pravo da prizemljujemo zrakoplove pod kojekakvim sumnjama čim uđu u prostor druge države?? mogli su mu zabraniti prelet, budući se radi o zrakoplovu koji nema nikakve veze sa Turskom pa ni namjere slijetanja, ovako dopustiti prelet pa ga oteti nije ništa drugo do čin državnog terorizma

VL
BO
Bazhenov Oil Field
07:32 11.10.2012.

Turska je u ratu s Sirijom a to je postigla tako sto otvoreno naoruzava i trenira teroriste. Ovo slijetanje aviona je neprijateljski akt. Sve sto Turska napravi u odnosu na Siriju je neprijateljski akt Ovo je kao u knjizi 1984 - sad ce neki proglasiti ovaj akt da Turska zeli dobro Siriji. Sve Gospodari Kaosa okrenu naglavacke. Turska zeli uci Damask. Tu je nekad bila pa izbacena a sad se zeli vratiti.

VL
BO
Bazhenov Oil Field
07:35 11.10.2012.

Anglofili su tradicionalno bili prijatelji Turske kad je trebalo osplabiti krscane s kojima oni nisu upravljali.

VL
OB
-obrisani-
08:08 11.10.2012.

Bliži se kolaps USD i zato ova gužva.Rusija ,Japan,Kina,Brazil,India,Iran, Venezuela i još puno drugih država,koje će im se pridružiti,planiraju uskoro potpisati nove međusobne trgovinske ugovore,koji će definirati i novu valutu.Kina je nakrcala velike rezerve zlata,koje je tržila po svijetu i koje će biti osnova nove valute ,koja će pokopati USD,kojeg u opticaju još jedino drže tomahawk rakete. Bliži se kraj Kosher Nostra kriminalaca,koji su opljačkali svijet štampanjem novca( USD) bez pokrića u štampariji koju su na prijevaru oteli od američkog naroda.Zato je situacija izuzetno ozbiljna jer ti kriminalci i psihopati su na putu da izazovu nuklearni rat.Ovo je već odavno III World War,koji je počeo u Iraku,a sad je već u kulminiranja i nepredvidivih posljedica.

VL
OB
-obrisani-
08:16 11.10.2012.

Nažalost uz usd,propast će i €uro,koji je posljedično vezan za usd.Jedino što preostaje gubitnicima je da izazovu sukob bez presedana jer se kraj njihove moći i kontrole čovječanstva bliži kraju.

VL
OB
-obrisani-
08:21 11.10.2012.

Zar vam nije znakovito da su jučer ,u Indiu otišli američki ministar financija Timothy Geithner i predsjednik Federalnih rezervi Ben Bernanke.Pokušavaju spasiti nemoguće i Indiu nagovoriti da ne prihvati " Novi Trgovinski Svjetski Poredak ",kojeg će napraviti države BRICS-a.

VL
UK
UKUSA
10:27 11.10.2012.

11.10.2012. u 07:59h El Indio je napisao/la: Strane sile naoruzavaju teroriste un Siriji i to je vama judo-anglofilima OK a Sirijska vlada nema pravo nabavljati oruzje? Sto bi vi tek radili kad bi sasvim zagospodarili svijetom? Kako bi zavrsili "manje vrijedni" narodi u takvom svijetu?

VL
DU
Deleted user
10:29 11.10.2012.

Ovo je najcisci slucaj drzavnog piratstva!!!! Prisiliti civilni avion da se spusti!!! Pa gdje smo to mi? Znaci li da sada svatko moze prisiliti putnicki avion da se spusti jer nekome nest o ne pase ili kao sredstvo poilitickog pritiska? Ponavlja: ovo je piratstvo na najvisoj razini!!!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:40 11.10.2012.

sprema se još jedan irak. al zar oni misle da im se to neće vratiti? tko pod drugim jamu kopa...

VL
ST
Stockholm
11:55 11.10.2012.

Ha ha, a kad se Turska sukobljavala s Israelom, svi isti tu dolje su hvalili Tursku...

VL
UK
UKUSA
12:09 11.10.2012.

Syria is not subject to a UN arms embargo UN nisu uveli embargo na oruzje za Siriju. A pomagati teroriste je oduvijek bilo antimoralno i protiv povelje UN.

VL
UK
UKUSA
12:13 11.10.2012.

15 October / Listopad je ruski predsjednik Vladimir putin trebao posijetiti Tursku. Vladimir Putin je otkazao posijetu Turskoj. Sad se mnogi raduju. Ovo je poen za sve one koji su protiv Turske i Rusije i suverenih drzava.

VL
OB
-obrisani-
12:35 11.10.2012.

BRISEL - Napeto. Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen rekao je u Briselu da taj vojni savez ima plan da odbrani Tursku od učestalih napada iz Sirije, a SAD poslale specijalce na granicu Jordana i Sirije. - Sprovodimo sve neophodnee radnje da zaštitimo i odbranimo Tursku, ako bude bilo potrebno. Saveznici će saslušati šta Turskoj treba i na osnovu toga NATO će reagovati na terenu. U stalnim smo kontaktima s Ankarom, da bi im pomogli čim to budu tražili - rekao je Rasmusen. Ujedno, vojska SAD uputila je 150 specijalaca u Jordan kao pripremu za drugi scenario za Siriju. Zvanični Damask, piše Njujork tajms, gubi kontrolu nad svojim hemijskim oružjem. Specijalci su stacionirani u vojnoj bazi severno od jordanske prestonice Amana, na 55 kilometara od sirijske granice, a vojne snage SAD nikad nisu bile bliže Siriji.

VL
OB
-obrisani-
12:47 11.10.2012.

Turska se previše osilila u zadje vreme . Zašto Turska ne sprečava naoružavanje pobunjenika . I mala deca su svatila da Turska daje pobunjenicima granate da ih gađa kao bi osudili Sirisku vladu . Siriji nikako nije u interesu daeresu da zarati i sa Turskom ili sa Jordanom . Slični je scenario bio i u WW1

VL
RI
Riznica
20:12 11.10.2012.

11.10.2012. u 11:55h Stockholm je napisao/la: Ha ha, a kad se Turska sukobljavala s Israelom, svi isti tu dolje su hvalili Tursku... ---------------------------------- Hajde sad nek ti cifuti napadnu Gazzu ... Zapamti , Izrael vise ne moze napadati Palestince i i izvuci se kao da se nista nije dogodilo..Egipat i Turska nece vise dozvoliti da Izrael napada na Gazzu kao sto je to radio ranije....Nema vam vise Mubaraka !" "Egipat i Turska ogranicavaju snagu Izraela. Pa si malo nervozan .... Izrael vise nece moci da uradi ono sto zeli, odnos snaga u regiji se promijenio. Ne postoje vise samo Izrael, vec su danas i Egipat i Turska regionalne sile....

VL
OB
-obrisani-
22:09 11.10.2012.

11.10.2012. u 11:55h Stockholm je napisao/la: Ha ha, a kad se Turska sukobljavala s Israelom, svi isti tu dolje su hvalili Tursku... ... bravo,pogodak u sridu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.