Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
časopis nokte

Turska: Dvojica čelnika časopisa privedena nakon izbora

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
02.11.2015.
u 19:48

Redarstvene snage su po nalogu državnog odvjetnika upale u sjedište časopisa Nokta u Istanbulu i zaplijenile primjerke časopisa, na temelju tužbe zbog "javnog poticanja na počinjenje kaznenog djela", dodaje novinska agencija Dogan.

Turska policija danas je uhitila dvojicu vodećih ljudi časopisa koji je na naslovnici svog najnovijeg broja komentirao pobjedu stranke predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na parlamentarnim izborima kao "početak građanskog rata u Turskoj", pišu turska glasila.

Redarstvene snage su po nalogu državnog odvjetnika upale u sjedište časopisa Nokta u Istanbulu i zaplijenile primjerke časopisa, na temelju tužbe zbog "javnog poticanja na počinjenje kaznenog djela", dodaje novinska agencija Dogan.

Glavni urednik časopisa Cevheri Gueven i direktor izdanja Murat Capan privedeni su, dodaje Dogan.

U svom broju objavljenom u ponedjeljak Nokta je na naslovnici objavila Erdoganovu fotografiju i komentirala pobjedu njegove Stranke pravde i razvoja (AKP) na nedjeljnim parlamentarnim izborima kao "početak građanskog rata u Turskoj".

Uvjerljiva pobjeda AKP-a koji je ponovo dobio apsolutnu većinu u parlamentu koju je bio izgubio prije pet mjeseci, potiče bojazan među Erdoganovim suparnicima da će je iskoristiti to kako bi ojačao vlast u zemlji.

Nevladine organizacije za medijske slobode redovito optužuju tursku islamsko-konzervativnu vladu da vrši pritisak na medije.

Još prošlog mjeseca je direktor izdanja Nokte bio nakratko pritvoren pošto je časopis na prvoj stranici objavio fotomontažu na kojoj Erdogan snima 'selfie' ispred lijesa jednog vojnika.

>> Trijumf Erdoganove 'Stranke pravde i razvoja' na izborima u Turskoj

Komentara 8

PO
pozornik66
20:22 02.11.2015.

Nekad mislim da bi i naše novine tribalo posjetiti na pravednost a ne huškati ljude jedne na druge

SS
stojadin_stojko
13:12 03.11.2015.

dobar je

HR
hromcan
22:48 02.11.2015.

VLvi se radije zapitajte jeste li partijke ili Hrvatske novine (trebali bi biti),a ne da vodite brigu dali i sa koliko mandata je Erfogan pobjedio.......!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije