Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika posjećenost

Turistima se pripremaju odmorišta s drvenim klupama i igralište

'27.03.2010., Krapina - Drustvo prijatelja grada Krapine ciste sumu na Husnjakovom gdje ce se raditi djecje igraliste.  Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
30.03.2010.
u 17:45

Veliki interes posjetitelja ponukao grad Krapinu da osmisli i popratne sadržaje uz Muzej

Mjesec dana nakon što je otvoren novi Muzej krapinskih neandertalaca, kroz njega je prošlo 17.000 posjetitelja, a najposjećeniji je vikendom, kada dolaze posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, kao i školske ekskurzije te organizirane grupe. Veliko zanimanje posjetitelja ponukalo je i Grad Krapinu da osmisli popratne sadržaje. Tako je na inicijativu Josipa Horvata, gradonačelnika Krapine, počelo uređivanje prostora podno Hušnjakova brijega na mjestu gdje su se nekad nalazili bazeni u sklopu Kneippova lječilišta koje je sagrađeno potkraj 19. stoljeća. Prostor je zarastao u šikaru, koju ovih dana krče članovi Društva Prijatelji grada Krapine, u suradnji s komunalnim poduzećem Krakom, a veliku pomoć pružili su i djelatnici Hrvatskih šuma, Šumarije Krapina, svojim stručnim mišljenjem o rušenju stabala.     

Postojao javni toalet

Po riječima Marijana Cerovečkog, predsjednika toga Društva, ovdje su nekad postojali i javni toalet te skakaonica, a danas je sve zaraslo u šikaru. – Sve ćemo to očistiti da bi se ovdje uredilo dječje igralište. S tematskim uređenjem nastavlja se prema jezeru Dolac, te dalje prema kapeli Sveta tri kralja pa do Franjevačkog samostana, u što je uključena i Turistička zajednica grada. Sve će se tematski povezati u jednu cjelinu, kako bi se posjetitelji, nakon što izađu iz muzeja i nalazišta, zadržali na ovom lokalitetu i prošetali prirodom i uređenim stazama uz koje će biti odmorišta s drvenim klupama, te putokazi – kaže Cerovečki. Na uređenju okoliša neporedno uz muzej rado su se angažirali i mještani Zvonko Štrok i Božidar Klasić, a Marijan Cerovečki poziva i druge srodne udruge s područja grada da im se pridruže.

Stare razglednice

Rekonstrukciju stare zgrade Kneippova lječilišta, po mišljenju paleontologa Jakova Radovčića, potrebno je obaviti temeljito, pa je moguće čak i rušenje te gradnja nove, kojoj bi se vratio sjaj iz 1903. Za rekonstrukciju bi pomogle stare razglednice iz vremena kada je Dragutin Gorjanović Krambergerr iskopavao na tome lokalitetu, a na kojima se mogu vidjeti i nekadašnji vrt, bazen i vodoskok.

Ključne riječi

Komentara 2

RB
Rastu Brojke
10:30 31.03.2010.

Sad ste se sjetili za popratne sadrzaje :-( Imate smisla za turizam-biznis ko krava za balet...

LU
ludva
20:48 31.03.2010.

ha... pa nisu imali vremena.. izmještali su autobusne kolodvore.. gradili semafore.. gospodarsku zonu... pa gdje je onda bilo vremena za turizam.. !A kak su kvalitetno rješili raskrižja i parkirališta u gradu mogu nam pozavidjeti i mnoge veće sredine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije