Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slabe rezervacije

Turisti u čudu zbog cijena u Hrvatskoj: 'Skuplje je nego što je bilo'

Dubrovnik: Subotnje  jutro na Stradunu
Sime Zelic/PIXSELL
01.08.2023.
u 08:11

Iznajmljivači su spremni spuštati cijene last minute ponuda

Mnogi iznajmljivači apartmana spustili su cijene nakon slabih rezervacija za srpanj i kolovoz. To se posebno odnosi na one koji su povećali cijene i za 60 posto, a sada su ih vratili na prošlogodišnju razinu ili čak i nižu ako ih iznajmljuju kao "last minute" ponudu. Takvih slučajeva na Kvarneru je manje, ali ih ipak ima. Krk kao popularna auto-destinacija ostvaruje dobre rezultate i u ovoj sezoni. Ali brojni turisti ne skrivaju čuđenje novim cijenama.

VEZANI ČLANCI:

"Prije 10, 12 godina, uvijek sam govorio da je jako lijepo i prilično jeftino. Ali ovaj put nemam osjećaj da je tako jeftino. Zapravo, u svemu primjećujem da nije jeftino. No jako nam se sviđa ovdje. I dalje ćemo dolaziti, samo što je skuplje nego što je nekoć bilo", rekao je jedan Englez za N1, s kojim se slažu i lokalci.

"Ništa ne govorite. Malu mirovinu imam, to nije za živjeti", kaže. 

Visoke cijene zasad nisu otjerale turiste pa iz Turističke zajednice otoka Krka ne skrivaju zadovoljstvo.

"Na cijelom otoku Krku trenutačno se odmara oko 50.000 gostiju. To je manje za dva posto u odnosu na 2022. godinu. Cijene su u 2023. godini išle gore 10, 15 pa i više posto. Snižavaju li se, nemamo takvih informacija. To ovisi o ponudi i potražnji. Vjerojatno se cijene koje su išle jako gore, ako nije popunjenost na toj razini, snižavaju", ističe Majda Šale, direktorica Turističke zajednice Krk.

VEZANI ČLANCI:

A cijene najčešće snižavaju privatni iznajmljivači koji primjećuju neobične rupe u bookingu. Takav je primjer u susjednoj Crikvenici. "Peti mjesec dao je nagovještaj da će to možda biti dobro. To nam je bio jedan od najjačih mjeseci otkad radimo zadnjih sedam godina i onda se jednostavno nešto dogodilo. Malo je popustio booking. Morali smo spuštati po deset posto, spustiti ponude da bi ponovno dopunili te periode. I sad osmi mjesec ponovno nije popunjen onako kako smo navikli", govori Dijana Lukšić, privatna iznajmljivačica.

Iznajmljivači su spremni spuštati cijene last minute ponuda. Pregledom internetskih stranica za rezerviranje smještaja popusti su od deset posto do maksimalno 20 posto, piše N1, ali popuste je lakše naći na južnom nego na sjevernom Jadranu. U kampovima nemaju takvih problema, kažu da neće spuštati cijene jer nema potrebe za time.

Video: Nije vam ovo Balaton: Mađari autom zapeli na šljunčanoj plaži na Viru

Komentara 16

Avatar horuk
horuk
10:18 01.08.2023.

Jel pita netko turiste zašto su u Njemačkoj poskupili automobili 30-50% ? Zašto su pri prelasku od DM na EUR u restoranima tada ostale iste cifre samo promjenjena valuta?

PR
pravednik2
10:02 01.08.2023.

"Nije jeftino kao prije". Ha ha. Pa svaki njemački turista dobiva danas mjesečno duplo veću plaću nego prije 10 godina. A htio bi imati jeftino kao nekada. Kod kuće je isto sve poskupilo.

BO
bodernek
09:28 01.08.2023.

Nisam pročita članak, jer već od polovice svibnja ovakvi naslovi svakodnevno vrište. Čak i da je sve šta ste nadrobili istina, zašto mislite da je ovakav naslov atraktivan i da će privući klikove. Evo prijedlog: Pokušajte svako jutro objavljivati tekstst o tome kako je izišlo Sunce. Naslov: Izišlo je sunce I dalje ispod poveći tekst o tome. Naravno isti tekst svaki dan. I da, zaboravio sam, priko naslova BREAKING NEWS. Ali baš svaki dan. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije