Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOME SMETA BUKA? Zračna luka Dubrovnik privlači ruske goste

Tupoljevi će ove godine slijetati u luku Dubrovnik

16.04.2009.
u 16:16

Akcijski plan Ministarstva turizma za spašavanje ove sezone donio je puno kontroverzi i materijala za rasprave, no jednu su odluku dočekali s jednoglasnim odobravanjem dubrovački turistički radnici.

Naime, nakon što je ukinut vizni režim za građane Rusije i Ukrajine moglo bi donijeti puno veći broj dolazaka gostiju iz tih zemalja.

Propisi EU-a
Kako bi olakšali dolazak ruskih i ukrajinskih turista na dubrovačko područje, iz Zračne luke Dubrovnik odlučili su ukinuti odluku prema kojoj zrakoplovi marke Tupoljev ne smiju slijetati u naše zračne luke.

– Odluku o zabrani slijetanja Tupoljev zrakoplova u svoje zračne luke donijela je Europska unija, a mi se pridržavamo svih normi koje Europska unijaprovodi u svojim zračnim lukama. No, kako su sada ukinute vize za građane Rusije i Ukrajine, a većina zrakoplova iz tih država upravo su Tupoljevi, mi ćemo ove sezone dopustiti slijetanje tim zrakoplovima u dubrovačku zračnu luku – izjavio je direktor Zračne luke Dubrovnik Tonči Peović.

Tupoljevi imaju zabranu slijetanja u zračne luke u Europskoj uniji i to zbog prevelike buke koju proizvode njihovi motori.

Sve zbog buke
Kako je u zemljama članicama Europske unije određeno kolika je najviša razina 
dopuštene buke, odlučeno je i kako Tupoljevi ne mogu slijetati jer ne odgovaraju standardima, odnosno proizvode više buke nego je dopušteno.

Hrvatska, iako nije članica Europske unije, poštuje sve propise o zrakoplovstvu i sigurnosti, ali u 
ovakvoj situaciji odlučeno je kako je bolje trpjeti nešto veću buku od uobičajene te dovesti ruske i ukrajinske turiste u Dubrovnik.

Odluka o poništavanju zabrane slijetanja ruskih Tupoljeva bit će na snazi samo do kraja ove turističke sezone.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije