Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUZANA RITZ NE NALAZI MIR

Tuga majke Luke Ritza: Ne želimo isprike obitelji napadača

Suzana Ritz: Kad su nazvali, ništa nisam pitala
Marko Prpić
22.10.2008.
u 19:52

Netko kaže da vrijeme liječi rane, a nama Luka sve više nedostaje. Možda postajem svjesna toga da više nikad neću zagrliti svoje dijete – shrvana od boli procijedila je kroz zube Suzana Ritz nakon što su informacije o uhićenju ubojice njezina sina napokon bile potvrđene.

Iz policije zvali u 3.10
O nasilnikovu priznanju ubojstva policija je Lukine roditelje Suzanu i Renu Ritza izvijestila jučer u 3.10 sati ujutro.

– Nisam htjela čuti njihova imena – kaže majka preminulog Luke. Zbog iščekivanja vijesti, kaže, nije spavala, a nakon razgovora s policajcima kroz glavu joj je prošao Lukin prijatelj, mladić koji je te večeri, 1. lipnja, također stradao na Mostu slobode.

– Pomislila sam: eto, sad si je našao dio mira! Od te noći kad su bili napadnuti, stalno je išao na prepoznavanja. On i njegovi roditelji najbolje znaju kako im je bilo. Pred očima su mu cipelarili prijatelja kojemu nije mogao pomoći i koji je zbog toga preminuo. To je strašno – s grozom govori gospođa Ritz. Od hrvatskog sudstva, tvrdi, ne traži da joj vrati sina, već primjerenu kaznu kojom bi se osudilo njegovo ubojstvo.

– Napadači su maloljetni, pa se spominju kazne od dvije-tri godine. U ovom slučaju očekujem presedan! Moraju im dati maksimalne kazne – govori Suzana Ritz u čijim se riječima miješaju očaj i tuga.

Sin se neće vratiti, ali...
Na želju gospođe Danice, bake osumnjičenog S. Š., koja se za unukov postupak poželjela ispričati Lukinim roditeljima, Suzana i Reno Ritz odgovorili su:
– To sada ne dolazi u obzir! Jako nam je žao bake, ali neka pitanja koja je željela postaviti nama, postavi svojoj snahi, kćeri, sinu ili zetu. Oni znaju kako su odgojili dijete. Znate, i Luka je imao dvije bake koje su od njegova rođenja živjele samo za njega – rekla je Suzana Ritz i utihnula.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije