Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. lipnja
Povratak na članak

Šeks: Tuđman je znao da je to ta, jedina prilika za neovisnost

Procjena - Tuđman je vjerovao da SAD i jalova Europa neće učiniti ništa. Umirivao je svijet da rata neće biti kako bi lakše 'progutali' našu neovisnost.

Komentari 19

QQ
qqriqrac
09:31 25.06.2014.

Apsurdno je da je Ivo Josipović postao predsjednikom slobodne Hrvatske čiju slobodu i neovisnost nije želio.

VL
Avatar MK
MK
09:27 25.06.2014.

...Sloveniju iz Jugo-Komunistickog pakla je izveo Milan Kucan na 14. Kongresu SKJ-a - na zalost to nije ucinio i Ivan Racan sa Hrvatskom na istome mjestu! ...Zamislite sto bi nam umrezeni Jugo-Komunisti tek radili da je do njihovog/"malo modificiranog Milosevicevog" prijedolga doslo?! ...Rijec "LUSTRACIJA" nebi smjeli izgovoriti i Mustac i Perkovic sigurno nebi jos bili u Münchenu! ...I jos sa njima muku mucimo.

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:49 25.06.2014.

Da 1991. nije bio predsjednik Tuđman već npr. Mesić, Račan ili Josipović mi bismo vjerovatno imali Hrvatsku ALI BEZ OKUPIRANIH DIJELOVA - oni ne bi bili u stanju osloboditi Banovinu, Knin, Vukovar itd. Opstala bi tzv, Krajina i imala bibi izlaz na more, Hrvatska bi bila prometno presječena u Dalmaciji i u zapadnoj Slavoniji (autocesta) i to bi tako ostalo. Oluja se nikada ne bi dogodila jer bi mlitavci popustili na pritiske (kao što se danas popušta) i pristali na sve što se traži. Imali bi za susjednu državu Krajinu s Martićem kao predsjednikom koja bi se uskoro ujednila sa Republikom Srpskom, Bihać bio bio srpski. Hrvatska bi se morala uključiti u nekakvu novu jugo-federaciju.

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:45 25.06.2014.

Prilikom izglasavanja Deklaracije o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske 25. lipnja 1991. godine , zastupnici SDP-a napustili su sabornicu, ne želeći sudjelovati u donošenju te odluke. Tadašnji predsjednik SDP-a Ivica Račan nazvao je HDZ strankom opasnih namjera zbog uloge HDZ-a u provođenju politike osamostaljenja Hrvatske.

VL
QQ
qqriqrac
09:23 25.06.2014.

@Stipeprof Bi li Slovenija danas bila neovisna da joj 1991. godine nije bio na čelu Lojze Peterle? ... Bila bi neovisna. Sve slovenske stranke su bile jedinstvene, za razliku od Hrvatske u kojoj su SDP-SKH, Savez socijalista i srpski SDS bile protiv.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:43 25.06.2014.

Neki još uvijek u svojim memljivim jazbinama čekaju JNA da ih dočekaju kao "oslobodioce"... ali, ništa od toga, drugovi ;)

VL
CI
cinbenik
18:30 26.06.2014.

Tudjman i HDZe su preoteli od Racana i njegovih nnormalnije odcjepljenje i odveli Hrvatsku najtezim putem potvrde samostalnosti............Da je MKMPiskio postoje logicni dokazi........Poguran emigraciom ,ustvari postej sluga crkve i emigracije koja ga je dovela na vlast radi mrznje prema svemu SRH............Tudjmanom se upravlja iz Hercegovine i svi potezi se vuku samo u korist HDZe regije...Sve bi to bilo lakse da smo ostavili poznate politicare,koji su nas i poceli odvajati od YU..........U zanosnoj mrznji,Tudjman sa HDZeom se poceo svetiti svemu SRH.......Gdje je HDZe bio dominantniji,tamo su pocinjali sukobi.........Najveca je glupost,sto nije znao iskoristiti pogodnosti SRH u YU......Obecao je NDHa,ispala je AVNOJ koju smo imali na dlanu..........Izbacili smo zabranjeni grb,povadili dokumente,a poslije ih sve morali promijeniti da nas priznaju sa drugim grbom......kakvo je to znanje....BiH da ne pominjem.........Vukavr gori ,jedva 1000 brnitelja ,nema rjesenja za pomoc...JNA uredno stoluje u ZG do kraja 1991......Trgije se svim i svacim,povlace se i ,zajdeno sa Srbima,se prodaju tenkovi azijatima............Sve za lovu......Potpisuje Z4,Wasington,a proizveo HZHB.......Poslije ispada Oluja,a Vukovar reintegrira,umjesto da Oluja bude u Vukovaru........Sve to ukazuje na slabo znanje,i sigurno je da ce Tudjman dijeliti Hrvate u buducnosti......Od velikog vodje do velikog izdajnika i pljackasa.........Svaki ima svoje argumente,a nitko nemoze biti veliki u opljackanoj i izdanoj Hrvatskoj i Hrvatima..........Pismo Vukovaraca je vjecno,za izdaju ...........

VL
BU
Bubalamala
18:19 03.07.2014.

Ja bih rekao da Tudman nist nije znao, njega su drugi preveslali!

VL
ST
Stipeprof
16:04 25.06.2014.

Punkufer, ti si se očigledno zabunio. SDP je bio u Saboru kad je Hrvatska proglasila nezavisnost (u listopadu 1991.) i svi njegovi članovi su glasali za nezavisnost. Dodatno, SDP je bio član Vlade nacionalnog jedinstva koja je obranila Hrvatsku i ishodila međunarodno priznanje. Vjerojatno si zamijenio SDP s HDZ. Jer upravo je HDZ počinio akt veleizdaje u ratu kad je ušao u savez sa Srbima, zajedno s njima napao drugu žrtvu velikosrpske agresije (Bošnjake), kad je plaćao Ratku Mladiću to savezništvo u markama i kad je švercao Srbima naftu za tenkove.

VL
ZA
zahira45
13:14 25.06.2014.

Ma....Tudjman je znao očito puno više nego prosječan Hrvat. Zbog tog neznanja je i došao na vlast. Sa njim ili još bolje bez njega Hrvati bi pronašli svoj put i mali svoju državu. Samo vjerojatno sa manje prolivene nevine krvi.

VL
AA
aabbcc
09:30 25.06.2014.

neovisnost__ (ovo smijesno ). ____ Uskoro bi mogle i druge republike postati "neovisne", kao SL i RH a za Ukrajinu i Srbiju je jos neizvjesno...

VL
MI
Milomir
12:26 25.06.2014.

Hrvatska nije postala medjunarodno priznata drzava 1991, iz krajnje prostog razloga sto samoproglasenu Hrvatsku nezavisno nisu priznale UN,Amerika,Sovjetski savez, Evropska zajednica... priznalo ju je tek 10ak od tadasnjih oko 170 clanica UNa... Prema tome, ta prica kako je Hrvatska 1991 bila medjunarodno priznata drzava, na koju je izvrsena agresija od strane Srbije( koja takodje nije postojala kao medjunarodno priznata drzava), nije nista drugo, nego najobicnija laz... PS: Ovim komentarom nisam prekrsio nijedno pravilo ovog portala, sve podatke koje sam naveo je vrlo lako proveriti i potvrditi...

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
12:10 25.06.2014.

Hvala Svevišnjem da smo imali našeg Vrhovnika i njegove pobočnike, koji su, uz sveopću podršku domicilnih i dijaspornih Hrvata, Svete katoličke crkve i naših euroatlanskih prijatelja izveli Lijepu našu iz tamnice naroda i stvorili "slobodnu, samostalnu i nezavisnu" državu. Uvjeren sam da su nesporni suštinski efekti ostvarenja milenijumske težnje Hrvata za vlastitom državom: 1/ Hrvatska i domicilni Hrvati su u dužničkom ropstvu svjetske financijske oligarhije, a zbog kredita njenih banaka, 2/ Lijepa naša je vazalna država NATO saveza sa obvezom da šalje svoje vojnike u misije koje nemaju ništa zajedničkog sa našim interesima, čak naprotiv, 3/ Hrvatska je drugorazredna članica EU, koja servilno izvršava zadatke koje odredjuje briselska administracija, a uglavnom na svoju štetu, 4/ Lijepa naša je jedino samostalna i nezavisna od domicilnih Hrvata, koji na "slobodnim izborima" smjenjuju kolaborantske vlade, 5/ Sam uspjeh sa razvodom od balkanskih remetilca je privremen, jer će se svi oni vremenom integrirati u euroatlansku zajednicu naroda. Iako je izvodjačka cijena ove naše gradjevine bila visoka, kako u krvi tako i u materijalnim dobrima, isplatilo se, jer imamo svoja obilježja i druge državne atribute, koje nam nitko ne može oduzeti, zar ne?

VL
ST
Stipeprof
09:01 25.06.2014.

Bi li Slovenija danas bila neovisna da joj 1991. godine nije bio na čelu Lojze Peterle?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.