Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevrtljivo vrijeme

Večeras padala tuča, snijeg i kiša, a pravo vremensko iznenađenje tek slijedi

zima
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
28.01.2020.
u 23:11

Večeras je padala tuča na sjeveru Hrvatske, ali i u Zagrebu, a za vikend se pak očekuju proljetne temperature jer će se živa na termometru u nekim dijelovima Hrvatske penjati i do 17 stupnjeva Celzijevih

Sitna tuča padala je večeras u Zagorju, a pogodila je i međimursko područje. Jaka tuča pala je i u Zagrebu te je zabijelila ulice. S druge strane, na istoku Hrvatske padao je snijeg sa kišom. Jedna čitateljica javila nam je da je i u Požegi padala tuča.

Kako piše zagorje.com, tuča je bila poprilično sitna s obzirom na to da su kuglice bile veličine 2 do 3 milimetra, no građani su javili da su na nekim područjima kugle teda bile veličine oraha.

Tuča je padala u Krapinskim Toplicama, Podgori Krapinskoj, Svetom Križu Začretju, Zlatar Bistrici, Zaboku, Krapini, Konjščini, Turnišču, Desiniću, Pregradi, Oroslavju, Loboru, ali i Bednji.

– Dobrih 5 minuta padala je samo čisti led veličine oraha, katastrofa. Nikada do sada viđeno da je grmljavina i tuča u prvom mjesecu – rekao je jedan muškarac iz Bednje.

 

U Osijeku pak pada snijeg s kišom.

No, već sutra će biti toplije. Vrijeme će biti oblačno, ali i dalje razmjerno toplo. Mjestimice oborina, većinom kiša, no u gorju pa i u nekim nizinama može kratkotrajno biti susnježice ili snijega. Puhat će umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u gorju i jugozapadnjak, koji će ujutro biti jak. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C, u gorju i na istoku unutrašnjosti malo niža, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iako se poprilično toplo vrijeme očekuje i sutra, prave proljetne temperature bit će tek za vikend. Naime, živa na termometru u središnjoj Hrvatskoj penjat će se u subotu do 15 stupnjeva Celzijevih, a tako vrijeme nastavit će se i početkom idućega tjedna, ako je suditi prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a.

Foto: FIBA/Screenshot

Istok Hrvatske bit će još i topliji budući da se u Osijeku i Slavonskom Brodu najavljuje temperatura od čak 17 stupnjeva Celzijevih.

Foto: FIBA/Screenshot

Nekoliko stupnjeva niža bit će temperatura u Dalmaciji, ali s 14 stupnjeva Celzijevih i dalje će biti vrlo toplo za ovaj dio godine.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar stominac
stominac
23:33 28.01.2020.

nakon onog anti božjeg glasovanja za najmrzitelja božje Hrvatske slijedi božja kazna , to je samo početak !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije