Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Trut razriješen dužnosti pomoćnika ministra, ostaje na čelu Ravnateljstva civilne zaštite

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 146 novozaraženih koronavirusom
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL
1/3
09.09.2021.
u 15:42

Marija Pećanac imenovana je ravnateljicom Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, na razdoblje od četiri godine.

Na zatvorenome dijelu današnje, 75. sjednice Vlade, utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije u vezi s upućivanjem radnika i Obrazloženo mišljenje Europske komisije u vezi s gospodarenjem istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada se očitovala Trgovačkom sudu u Zagrebu vezano za darovanje nekretnine u Zagrebu.

Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Što se tiče kadrovskih pitanja, dr.sc. Damir Trut razriješen je dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova te je imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Marija Pećanac imenovana je ravnateljicom Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Jadrolinija, Rijeka imenovanje Davida Sopte za predsjednika Uprave toga društva, do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 11. rujna.

Donesen je Prijedlog odluke o imenovanju dr.sc. Mirte Kapural za predsjednicu Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu te je upućen Hrvatskom saboru na donošenje. Istovremeno je utvrđen Prijedlog odluke za njezino razrješenje s dužnosti članice toga Vijeća, radi odlaska na novu dužnost.

Mr.sc. Ivana Jakir-Bajo razriješena je dužnosti članice Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan je Ante Matijević. 

Video - Josipović: Milanović im se svima narugao i poručio da su nebitni

Komentara 1

NN
novo nenormalni
17:41 09.09.2021.

vrsni stručnjak, teško će pronaći dostojnu zamjenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije