Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HORMUŠKI TJESNAC
Povratak na članak

Trumpov najriskantniji potez

Iran prijeti zatvaranjem energetske žile kucavice, SAD zvecka oružjem pred Teheranom

Komentari 14

Avatar Balcanicus
Balcanicus
04:11 08.05.2019.

Kina i Indija su prevelike da bi im Trump uveo sankcije kojima prijeti.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:45 08.05.2019.

ne kužite vi priču, ni malo. cijene nafte otišle gore, bar 20% cijene je zbog umjetno izazvane krize. iran i sa manje nafte dosta zaradi da može održavati svoj sistem. amerikancu trebaju visoke cijene nafte zbog visokih troškova frackinga, jer sa nižom cijenom se ne mogu pratiti ulaganja u nove bušotine, koje stalno treba raditi kako bi se održavala proizvodnja. trump ima problem da se okružio jastrebima i lešinarima, hijenama i par lavova. oni žele rastrgati svijet i uništiti konkurenciju americi u svemu, posebno po vojnim pitanjima. tu su ipak kratki, jer rus i kinez, indijac, ima svoj put i sredstva. osim amera nitko nema potrebu držati tolku vojsku, tolko napadačke tehnike, koja traži enormne novce za održavanje. nema kina aspiracije pacifik i atlantik kontrolirati, pa ne treba nosače aviona, amer ima tu potrebu, da štiti' interese' po cijeloj kugli zemaljskoj. njegov problem je da će naletjeti na minu koja će mu razblinuti snove o supermaciji u svijetu. dal je to iran, ne znamo. kinu živciraju svojim brodovima, al jako paze da ne dođe do okršaja. ne pišu mediji kako su prošlog mjeseca kinezi nasrnuli na američki brod koji je jedva izbjegao sudar i brzo se udaljio. trump ide putem očvršćavanja američke pozicije za buduća razdoblja, samo je smetnuo s uma da mu američke financije i nisu baš najbolje, javni dug ogroman, a glavni financijeri tog duga, kinezi, odustaju od njihovih obveznica. japan i još poneki neće više kupovati kao prije. slijede godine stezanja...

VL
SA
samobalic
06:14 08.05.2019.

Okupatorski pljackasi su dobili po prstima od Rusa za Venezuelu,pa sada pokusavaju da ilegalno okupiraju Iran,izgleda da nema vise pljackanja za badava,Libija je bila zadnja okupacija izgleda.

VL
ZI
zimerman
06:45 08.05.2019.

Gospodo Europljani dali ste svjesni da je ovo što Trump radi i u vašoj koristi ?

VL
ZI
zip123
08:00 08.05.2019.

Ovaj Trumo bi trebao raditi komedije.

VL
DU
Deleted user
23:22 07.05.2019.

SA će ući u Katar. A Amerikaci će zauzeti sve strateške pozicije u zaljevu. Ali Iran neće prekinuti promet zaljevom jer bi izazavali još veću rekciju i došli u još nepovoljniju poziciju. Izgleda da je došao kraj Ajatolahima. Oni će učiniti sve kako bi ostali na vlasti. Čak se i sa Amerikom dogovoriti je opcija. SAD su trgovci.

VL
ZA
Zapadnjak
08:40 08.05.2019.

Duznost svakog nacionalmog vode je stititi nacionalne interese svoje zemlje, a prvi medu njima je sto bolji zivotni standard za stanovnistvo... SAD ga ima, a imaju ga i zaljevske drzave, a iran ga nema, barem ne u tolikoj mjeri... SAD, a posebno s trumpom, su trgovci, da ajatolasi svoju tastinu ostave po strani dogovor bi bio moguc za 5 dana... Na isti nacin na koji americki narod nije briga za bliski istok, tako ni iranski narod nije briga za nuklearno oruzje, hezbolah, hute u jemenu ili teroriste hamasa u gazi, u te aktivnosti iran je ukljucen iskljucivo voljom diktatora... Lijep je osjecaj kad provociras najjaceg, ali od tog se ne zivi, a eventualni dogovor sa SAD-om ne bi nastetio ekonomskim ili bilo kojim drugim odnosima irana s bilo kojom drugom zemljom, eventualna normalizacija sa SAD-om je za njih iskljucivo win situacija i kao takva bi trebala biti nacionalni interes irana, a za 50 godina nikog ne bi bilo briga je li do nje doslo pod pritiskom i sankcijama (sto je ponizavajuce za ego ajatolaha) ili ne...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.