Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA SITUACIJA

Trump upozorava: Mogući je veliki sukob sa Sjevernom Korejom

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
28.04.2017.
u 07:20

Trumpovo upozorenje dolazi na kraju tjedna u kojem je administracija učinila zajedničke poteze da se Pyongyang zaustavi u obavljanju novih velikih testova naoružanja.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako je moguć 'veliki sukob' sa Sjevernom Korejom iako bi preferirao rješenje problema oko nuklearnog i raketnog programa zemlje kroz diplomaciju.

Trumpovo upozorenje dolazi na kraju tjedna u kojem je administracija učinila zajedničke poteze da se Pyongyang zaustavi u obavljanju novih velikih testova naoružanja.

U isto vrijeme američki dužnosnici nastoje razjasniti američku politiku nakon različitih signala koji su dolazili u prvih 100 dana administracije, javlja Guardian.

- Postoji šansa da dođe do velikog, velikog konflikta sa Sjevernom Korejom. Apsolutno postoji. Voljeli bismo riješiti stvari diplomatski, no to je vrlo teško - rekao je Trump.

Trump je sugerirao kako je došlo do napretka u spremnosti Kine da pomogne primijeniti pritisak na Kim Jong Una otkako je Xi Jinping posjetio američkog predsjednika na Floridi.

- Vjerujem da se (kineski predsjednik) jako trudi. On sigurno ne želi vidjeti previranja i smrt. On to ne želi. On je dobar čovjek. On je vrlo dobar čovjek i dobro sam ga poznavao - rekao je Trump.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:07 28.04.2017.

Cemu sluze ujedinjeni narodi, i zasto ne sankcioniraju najveceg sijaca smrti poslije hitlera u provodenju privatnih interesa.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
11:14 28.04.2017.

Ovdje bi susjedi bosanci rekli:A hajvana od covjeka ...

Avatar megatronman
megatronman
09:22 28.04.2017.

U principu da nema atomskog oružja, Kim bi davno bio pregažen. No ovako je opasnost za Južnu Koreju i Japan ogromna. Osim toga Sjever može na Seul ispaliti oko 50.000 granata prije nego što im Ameri unište bitnice. Naime do Seula od granice S.K. je mala udaljenost. Kao Zgb-Karlovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije