Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški sporazum

Trump se narugao Macronu zbog prosvjeda "žutih prsluka"

Emanuel Macron i Donald Trump
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL
05.12.2018.
u 11:10

Drago mi je da su se moj prijatelj @EmmanuelMacron i prosvjednici u Parizu složili s mojim zaključkom otprije dvije godine, napisao je na Twitteru američki predsjednik

Američki predsjednik Donald Trump narugao se svojem kolegi francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu na Twitteru zbog problema s nasilnim prosvjedima protiv povećanja poreza na gorivo u Francuskoj.

"Drago mi je da su se moj prijatelj @EmmanuelMacron i prosvjednici u Parizu složili s mojim zaključkom otprije dvije godine", napisao je Trump u tvitu u utorak.

"Pariški sporazum užasno je manjkav jer povećava cijene energenata za odgovorne zemlje dok prikriva neke od najgorih zagađivača", poručio je Trump, referirajući se na globalni sporazum o okolišu sastavljen u Parizu 2015. godine.

Ranije ovoga tjedna, francuski premijer Edouard Philippe odlučio je odgoditi povećanje poreza na gorivo na barem šest mjeseci kao odgovor na prosvjede koji traju već tjednima i često su nasilni, a taj potez tako je postao prvi veći zaokret u politici Makronove administracije u 18 mjeseci koliko je na vlasti.

Emanuel Macron i Donald Trump
1/12

Komentara 6

MX
Mister X
11:55 05.12.2018.

Prosvjedi u Parizu KRAJ ŽUTIH PRSLUKA? Macron je popustio, ali ne zna se hoće li i prosvjednici "Drago mi je da su se moj prijatelj @EmmanuelMacron i prosvjednici u Parizu složili s mojim zaključkom otprije dvije godine", napisao je Trumpp u tvitu u utorak. Podlo i podmuklo demokratsko izvještavanje . Gdeje je tu ruganje .. I konačno Ima pravo on je Bog i batina ostalo je samo ovisna poslušnička stoka bez prava da bilo što učini rekne ili pomisli bez dozvole vođe "demokarancije Donalda Tramponje" .... On Makaron je došao na ideju da osnuje svoju EU vojsku; ikad je pisnuo samo o tome Tramp je rekao Njet na engleski i sad mora opet da sluša svoju staru- prastaru ženicu i da čkomi .....

Avatar Observer
Observer
13:55 05.12.2018.

Marginalci -Elita 1:0

LU
Lujo123
16:18 05.12.2018.

elitisti-gašisti protiv demokrata-populista polako ali sigurno gube rat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije