Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u udaru bespilotne letjelice

Trump: SAD ubile vođu Al Kaide na Arapskom poluotoku

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
07.02.2020.
u 06:25

SAD smatraju AQAP jednim od najsmrtonosnijih ogranaka mreže Al Kaide, terorističke organizacije koju je osnovao Osama bin Laden

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da su Sjedinjene Države u borbi protiv terorizma u Jemenu ubile Kasima al Rimija, vođu islamističke skupine Al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP).

"Pod Rimijem, AQAP je počinio beskrupulozno nasilje nad civilima u Jemenu, a nastojao je izvesti i potaknuti brojne napade na Sjedinjene Države i naše snage", ustvrdio je Trump u izjavi u kojoj nije otkrio kada je Rimi likvidiran.

Njegova smrt dodatno degradira AQAP i globalni pokret Al Kaide i približava nas uklanjanju prijetnji koje te skupine predstavljaju našoj nacionalnoj sigurnosti, poručio je američki predsjednik.

SAD smatraju AQAP jednim od najsmrtonosnijih ogranaka mreže Al Kaide, terorističke organizacije koju je osnovao Osama bin Laden.

Izvještaji iz Jemena zadnjih su dana sugerirali da je Rimi ubijen u udaru bespilotne letjelice u Maribu, gradu u središtu Jemena, oko 135 kilometara istočno od glavnog grada Sane, no Reuters nije mogao potvrditi takva izvješća

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
07:42 07.02.2020.

Trump na svim poljima razvaljuje !

ZI
zimerman
06:37 07.02.2020.

Ovim islamističkim krvnicima ne ide baš naj bolje od kako je Trump došao na vlast .

IV
ivanbalic
21:07 07.02.2020.

Tako t se to radi ,teroristi ubijaju gdje koga stignu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije