Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Trump: SAD je u odnosu s Kinom "točno tamo gdje želi biti"

Donald Trump
Foto: Reuters
1/3
13.05.2019.
u 07:28

Uzet ćemo Kini kroz carine desetke milijardi dolara. Oni koji kupuju te proizvode mogu ih sami napraviti u SAD-u (što bi bilo idealno) ili ih kupiti od zemalja za koje nemamo namete, napisao je Trump na Twitteru

Predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da su Sjedinjene Države "točno tamo gdje žele biti u odnosu s Kinom", dodavši da je Peking "raskinuo sporazum" s SAD-om, a onda pokušao ponovno pokrenuti pregovore.

"Uzet ćemo Kini kroz carine desetke milijardi dolara. Oni koji kupuju te proizvode mogu ih sami napraviti u SAD-u (što bi bilo idealno) ili ih kupiti od zemalja za koje nemamo namete", napisao je Trump na Twitteru.

Trump je dodao: "Onda ćemo potrošiti (isto ili više) novac koji Kina više neće moći trošiti kupujući od naših Velikih domoljubnih poljoprivrednika, što je mali postotak ukupnih carina, pa ćemo dijeliti hranu narodima koji gladuju diljem svijeta".

Trump je ponovio da je Kina platila za njegovu kampanju, a ne američki potrošači. Ali cijene su porasle za niz proizvoda, od bicikala, strojeva za šivanje pa sve do opreme za kućne ljubimce, a podaci kojima raspolaže vlada pokazuju da su američki potrošači već morali plaćati više nakon prvoga kruga uvođenja carina u jesen.

Ključne riječi

Komentara 12

VJ
vjaceslav
08:06 13.05.2019.

trump je prije svega poslovni čovjek i vrlo dobro zna kako treba poslovati s kinom.

DA
Danijel2
08:05 13.05.2019.

Onaj tko seli svoju tvornicu u drugu zemlju trebao bi iseliti i sebe.

OV
Ovozemaljski
08:16 13.05.2019.

Trump je biznismen i on gleda korist svoje države, to je obećavao u kampanji i toga se drži. Iznenadio je cijeli svijet svojom ustrajnosču, mnogim interesnim lobijima i uhljebima je stao na žulj, a da li su ovi potezi pametni na globalnoj razini i da li će izazvati kakav rat, vrijeme će pokazati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije