Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog kazetnog streljiva

Trump oštro osudio Bidenovu odluku: 'Ne bi nas trebao vući dalje prema trećem svjetskom ratu'

Former U.S. President Donald Trump reacts during an event following his arraignment on classified document charges, in Bedminster
Foto: AMR ALFIKY/REUTERS
1/3
11.07.2023.
u 22:28

Bivši predsjednik Donald Trump napao je Joea Bidena i jer je u intervjuu tijekom vikenda rekao da je razlog slanja kazetnog streljiva u Ukrajinu taj što ni sam SAD nema dovoljno streljiva

Bivši američki predsjednik Donald Trump osudio je odluku predsjednika Joea Bidena da pošalje kazetno streljivo kao dio novog paketa pomoći Ukrajini, upozorivši da bi to moglo dovesti do trećeg svjetskog rata. Njegova je reakcija objavljena pet dana nakon što Pentagon službeno objavio odluku. 

"Joe Biden ne bi nas trebao vući dalje prema trećem svjetskom ratu slanjem kazetnog streljiva u Ukrajinu - on bi trebao pokušati okončati rat te zaustaviti užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija", poručio je Trump, prenosi NBC.

Trump je ponovio argument koji su iznijeli mnogi kritičari, uključujući i one s ljevice, rekavši da će neeksplodirano kazetno streljivo "ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i djecu u desetljećima koja dolaze, dugo nakon rata".

VEZANI ČLANCI:

Bivši predsjednik potom je napao Bidena jer je u intervjuu za CNN tijekom vikenda rekao da je razlog te odluke taj što ni sam SAD nema dovoljno streljiva. "Velika povreda povjerljivih podataka", komentirao je na to Trump. Bijela kuća nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar o tome je li Biden javno dijelio povjerljive podatke.

Dodao je da je Bidenovo "ponižavajuće priznanje" da je SAD-u sada ponestalo streljiva "nešto nad čime naši neprijatelji nesumnjivo sline". Također, ističe kako SAD ne bi trebalo slati Ukrajini streljivo ako je riječ o posljednjim zalihama. 

VIDEO Broj mrtvih u raketnim napadima na Lavov u četvrtak popeo se na četiri

Komentara 10

SA
saudinus
22:37 11.07.2023.

Trump legenda, Nego neka mi objasni kako je optužnica protiv njega napad na državu. Da je Rus bio bi pomoćni od Kuhara.

MA
Marinooo
17:08 12.07.2023.

Samo gazda Trump može spasiti SAD i učiniti ga ponovno velikim. Iza Bidnog i demokrata ostaje pustoš, dovoljno je pogledati gradove poput San Franciska u kojima oni imaju vlast , a i po svijetu ostavljaju krvave tragove.

EF
Efendi
03:36 12.07.2023.

Trump je ruski igrac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije